Саобраћајни знак збуњује возаче / -М.Л.В.
01/08/2021 u 07:50 h
Danijela Ljucović, Milica VujisićDanijela Ljucović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Возачи траже да се у Вучедолској и дијелу Бокешке улици постави сигнализација за ограничење брзине

Такав знак никад нијесам видио у животу, а ако се њиме ограничава брзина, онда и такав знак треба да стоји поред њега. Нигдје не пише да је ограничена брзина и одакле ја сада то да знам, ако и тај знак није истакнут, наводи Јовановић

Недавно је у Вучедолској и дијелу Бокешке улице постављен саобраћајни знак који означава зону успореног саобраћаjа. Из ПГ бироа су истакли да је са постављањем знака возач обавезан да се у зони успореног саобраћаjа креће да не омета кретање пjешака и бициклиста, брзином кретања пjешака, наjбрже 10 илометара на час. Они наводе да постављање овог знака има за циљ да боравак људи у том простору учини што приjатниjим. Међутим, овакав знак на возаче дјелује не само збуњујуће, наводе да га никад нијесу видјели и да не знају шта он значи.

Радован Симоновић истиче да је четири деценије возач, али и да није видио овакав знак никада.

image

Радован Симоновић

-М.Л.В.

– Не знам што значи потпуно ми је нејасан, а мислим да је свакоме, ако се као што кажете њиме ограничена брзина на 10 километара на час, онда би и тај знак требало тамо да стоји. Ако узмете приручник за обуку возача нигдје нећете наћи овај знак – навео је Симоновић.

И Жарко Јовановић не зна шта овај саобраћајни знак означава, те да на возаче дјелује збуњујуће.

image

Жарко Јовановић

-М.Л.В.

– Такав знак никад нијесам видио у животу, а ако се њиме ограничава брзина, онда и такав знак треба да стоји поред њега. Нигдје не пише да је ограничена брзина и одакле ја сада то да знам, ако и тај знак није истакнут. Возач сам и овакав знак потпуно дјелује збуњујуће. Не знам ни како ће се возила крећати 10 километара на час, то је као да пјешак иде – истакао је Јовановић.

Дијана Марковић каже да овај знак ништа не значи ако није истакнут и онај који означава ограничење брзине.

image

Дијана Марковић

-М.Л.В.

– Нијесам упозната што знак представља, али када се погледа вјероватно значи да дјеца играју у близини и да треба бити опрезан. Овај знак не каже ништа, ако нема ограничења брзине. С обзиром да је заклоњен испод дрвета, возачима је јако тешко да примијете знак, тако да је то за њих још један проблем. Потребно је да се стави знак ограничења брзине и да овај буде на видљивијем мјесту – навела је Марковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:08