Иван Вуковић / - Фото: Архива
05/06/2021 u 14:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић критикује Кривокапића: Влада према Главном граду има маћехински однос

Он jе на Фејсбуку обjавио да се маћехински однос Владе према Главног граду и више од 200.000 људи коjи живе у Подгорици може видjети кроз броjне поступке

Премиjеру Здравку Кривокапићу сам, 28. jануара, упутио допис с позивом да организуjемо састанак у вези са важним темама за Подгорицу. У одговору, од 1. фебруара, стоjи да ћемо о термину састанка бити “благовремено информисани”. Данас jе 5. jун, саопштио jе градоначелник Подгорице Иван Вуковић.

Он jе на Фејсбуку обjавио да се маћехински однос Владе према Главног граду и више од 200.000 људи коjи живе у Подгорици  може видjети кроз броjне поступке.

Jедан од  њих jе и заустављање изградње Булевара Вељка Влаховића, навео jе Вуковић, истичући да Влада Црне Горе не поштуjе преузете финансиjске обавезе.

– У приjедлогу капиталног буџета Владе за 2021. ниjе предвиђено довољно новца за завршетак изградње Змаj Jовиног булевара на Старом Аеродрому (као посљедица, радови би могли ускоро бити заустављени). Већ четири мjесеца jе затворена школа ‘Владимир Назор’ у Маслинама – не знамо гдjе ће 1,500 ученика похађати наставу од септембра (Влада, надлежна за рjешавање проблема, се и не оглашава) – набраjа он.

Како додаjе, и завршетак изградње вртића у Блоку ВИ доведен jе у питање, а Влада-инвеститор, ћути и на ту чињеницу.

– У приjедлогу капиталног буџета нема новца за изградњу нових вртића и школа у Подгорици (Главни град jе, претходно, уступио вриjедно земљиште за те намjене на Златици и на Старом Аеродрому). У приjедлогу капиталног буџета Владе за 2021. годину нема новца за реконструкциjу Jусоваче (претходно су бивша Влада и Главни град потписали уговор коjи то гарантуjе). На полагању камена-темељца за изградњу нове школе у Толошима, коjа ће се финансирати из донациjе вриjедне не мање од шест милиона еура, нико од представника ресорног министарства се ниjе ни поjавио – истакао jе Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 22:41