Вуковић / - Фото: Ненад Мандић
18/08/2021 u 13:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић нуди новац за школу "Владимир Назор": Братићка нас није ниједном позвала

Нема рјешења за ученике школе ни десетак дана од похађања школе, забринут је градоначелник

Поводом случаја Основне школе "Владимир Назор" у Подгорици огласио се градоначелник Иван Вуковић који тврди да их нико из Министарства просвјете, на чијем је челу Весна Братић, није позвао ни два мјесеца након што је, како тврди, јавно упутио иницијативу да се организује састанак.

- Разговарао сам са В.Д. директорице школе и представницом савјета родитеља. Нажалост, као што смо и претпостављали и, у више наврата, упозоравали, ни десетак дана до почетка школске године нема рјешења за проблем 1.500 ученика који, од фебруара, похађају наставу онлине. Родитељима је, претходно, олако обећано да ће настава бити организована у објекту оближње касарне. Несхватљиво ми је да, прије тога, надлежни у Министарству просвјете и Министарству одбране нијесу сјели и утврдили да ли уопште постоји та могућност- додао је он. 

Саопштио је да ће Главни град понудио помоћ од 50.000 еура за превоз ђака, пошто је трансфер у друге школе једини начин да ученици ове школе крену са похађањем наставе од 1. септембра. 

- Kао градоначелник, и даље стојим на располагању надлежнима у Влади Црне Горе. Истовремено, очекујем да се коначно уозбиље и крену у рјешавање проблема с којим се суочава 1.500 фамилија наших суграђана- поручио је Вуковић. 

Подсјетимо, Министарство просвјете је затворило школу због оштећења на конструкцији трећег павиљона.

Kако је Дан у фебруару објавио у трећем павиљону су се појавиле пукотине у зидовима због чега је он од тада затворен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:41