Иван Вуковић / Иван Вуковић - Иван Вуковић
11/09/2021 u 14:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић обишао Зету: Наставља се реализација бројних пројеката

Он је изразио задовољство због урађеног у претходном периоду

Градоначелник Иван Вуковић са сарадницима обишао је данас неколико важних пројеката који су у протеклом периоду реализовани у Зети, међу којима су водоводна мрежа у Бистрицама, полигон и ђечије игралиште у Балабанима.

Вуковић је том приликом изразио задовољство због урађеног у претходном периоду. Нагласио је да се у селу Бистрице приводи крају важан инфраструктурни пројекат ширења водоводне мреже.

 - Врло сам поносан на то што је Главни град, заједничким снагама са руководством Општине Голобовци и уз подршку државе у претходном периоду, на територији Зете у претходне три године изградио 21 км новог водовода, док ће до краја године бити изграђено још шест километара. Наши најмлађи суграђани у Балабанима, захваљујући екипама Путева, Агенције за становање, Kомуналних услуга и Зеленила, добили су ново ђечије игралиште и реконструисан спортски полигон - навео је он.

Вуковић је подсјетио да Kомуналне услуге у овом тренутку изводе радове на изградњи и санацији градске расвјете на 17 локација у Зети и на тај начин се стање инфраструктуре у овом дијелу града сваке године битно унапређује, али да су фокус градске управе и велики инфраструктурни пројекти, нарочито наставак реконструкције пута Голубовци-Матагужи.

- Данас смо добили информацију да је, послије многих проблема и изазова са којима смо се суочили током године, а везано за рјешавање имовинских односа, потребно измијенити један дио пројекта, те да је потпуно извјесно да ће се кренути са радовима до краја године и да ће та важна прича за Зету бити успјешно наставља -  закључио је Вуковић. 

Он је најавио реконструкцију трга и изградњу модерне пијаце и додао да Зета у све већој мјери поприма обрисе урбане средине.

- За разлику од оваквог нашег односа, у последњих годину дана имамо потпуно другачији однос са државног нивоа. Kапиталним буџетом државе Црне Горе за ову годину предвиђено је 0 еура за развој Зете, тако да смо ми морали интерветно ђеловати како бисмо што се тиче ове сезоне спасили, што се спасити може. Ми смо поносни на оно што радимо, а они нека се барем замисле што им је учинак у Зети и какав однос имају према 20.000 људи који живе у овом дијелу главног града - закључио је Вуковић.

Предсједница Општине у оквиру Главног града- Голубовци Тања Стајовић истакла је да ће завршетком изградње водоводне мреже у Бистрицама, око 200 домаћинстава добити могућност прикључења на водовну мрежу, те да ће се тиме заокружити прича о водоснадбијевању у Зети.

 - У Балабанима смо изградили ђечије игралиште, реконструисали спортски полигон, поставили теретану на отвореном. Наставићемо са изградњом оваквих садржаја како бисмо у сваком дијелу општине имали  бар по једно ђечије игралиште - казала је Стајовић и захвалила колегама из градских предузећа на сарадњи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 15:53