фото: Главни град / - фото: Главни град
23/10/2021 u 12:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић: У пројекте на Конику и Старом аеродрому уложено 4.630.000 еура

Представници мјесних заједница казали су да су изузетно задовољни учињеним, те захвалили градској управи на указаној прилици да у директној комуникацији са градоначелником изнесу жеље, потребе, проблеме и очекивања

Градоначелник Иван Вуковић, са сарадницима, састао се са становницима МЗ “Стари аеродром” и МЗ “Коник” и разговарао о релизованим пројектима у овом дијелу града, као и о будућим активностима.

Представници мјесних заједница казали су да су изузетно задовољни учињеним, те захвалили градској управи на указаној прилици да у директној комуникацији са градоначелником изнесу жеље, потребе, проблеме и очекивања.

 - Уназад двије седмице покренули смо ову активност, а наши суграђани су то с одушевљењем прихватили и радо се укључили у процес доношења одлука, што ме посебно радује. Када су ове двије мјесне зајенице у питању, дијелим осјећај задовољства због онога што је учињено у протекле три године. Упркос бројним изазовима које нам је донијела пандемија коронавируса, успјели смо да испунимо оно што су били наши циљеви, а рекао бих и очкивања наших суграђана који живе у овом дијелу града - казао је Вуковић.

Градоначелник је истакао да су у посматраном периоду у оквиру ове двије мјесне заједнице реализовани бројни пројекти вриједности 4.630.000 еура, и напоменуо да у то нијесу урачуната улагања у склопу изградње будућег постројења за пречишћавање отпадних вода, као ни улагања у изградњу два булевара, те подсјетио на најзначајније пројекте.

 - Када је ријеч о МЗ „Стари аеродром“ по својој вриједности и важности издвајају се изградња Улице Нова 10 (од Козарачке улице до Улице Јосипа Броза), изградња саобраћајнице уз објекат Дома за старе, саобраћајнице која се прикључује на Улицу Адмирала Змајевића, реконструкција дијела Улице Миодрага Булатовића, као и реконструкција Цвијетне улице. На захтјев наших суграђана, темељно смо санирали Булевар Јосипа Броза Тита, те изградили ново ђечје игралиште, а Стари аеродроме је коначно добио и парковску површину какву заслужује -  истакао је градоначелник и најавио нове активности.

У плану је и уређење зелене површине иза нових зграда правосуђа, изградња саобраћајнице са паркинзима (прикључак на Змај Јовину улицу), као и изградња кружне раскрснице Булевара Јосипа Броза и Змај Јовиног булевара, што је још један од захтјева мјесне заједнице, а који ће бити реализован када се стекну формално-правни услови, односно када буду ријешени имовински односи.  Исте претпоставке потребно је створити и за почетак радова на реконструкцији Козарачке улице.

image

фото: Главни град

- фото: Главни град

Изузетно задовољни оним што су чули, становници ове двије мјесне заједнице, иако свјесни да је за рјешавање њиховог проблема надлежно Министарство финансија и социјалног старања, подсјетили су на потешкоће са којима се свакодневно суочавају због обуставе радова на изградњу Змај Јовиног булевара и Булевара Вељка Влаховића.

 - Упркос свим изазовима, бројни пројекти реализовани су и на територији МЗ „Коник“. Међу њима, по својој важности и вриједности се издвајају, изградња фекалне канализације, изградња водовоне мреже у насељу Кућа Перића, као и реконструкција бројних саобраћајница, а на захтјев мјесне заједнице асфалтиран је пут ка сточној пијаци. Осим тога, реконструисана су три полигона, а изграђен је и нови парк - подсјетио је градоначелник и истакао да је у току реализација једног од најзначајнијих инфраструктурних пројеката на подручју Коника, реконструкција Улице Хусињских Рудара која тече задовољавајућом динамиком.

Захвални на прилици да у директној комуникацији са градоначелником представе своје идеје и утичу на даљи равој свог града, а прије свега свог комшилука, грађани су исказали интересовање за реконструкцију аутобуских стајалишта, будућу санацију саобраћајница, као и формирање нових парковских површина. 

Градоначелник је том приликом казао да Главни град има намјеру да уреди некадашњу спортско-рекреативну зону прекопута компаније 13.јул Плантаже. До краја године, на оном простору биће обновљена расвјета, а у плану је и постављање најсавременије теретане на отвореном и изградња полигона, као и обнова трим стаза. Идеја је да овај дио града добије садржаје попут оних које данас имамо у другом дијелу Толошке шуме, а ускоро и на Златици.

У непосредној близини, за изградњу атлетског стадиона, Главни град је уступио земљиште Атлетском савезу, међутим, активности на формирању тог простора до данас нијесу отпочеле. Вуковић је подсјетио да је Главни град уступио парцелу и за потребе изградње још једног вртића на Старом аеродрому, но то није међу капиталним пројектима на нивоу државе за ову годину.

На састанку је закључено да су грађани задовољни реализованим и будућим пројектима, а Главни град ће размотрити све приједлоге и сходно потребама наших суграђана креирати план за наредну годину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 20:31