Тоне разбацаног отпада / -архива
02/03/2022 u 16:18 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За санацију сметлишта на Ћемовском пољу: Затвориће прилаз ка Депонији

Да би се комплетно ријешио овај проблем требаће нам неких 150.000 еура, које ми сада немамо, каже Никола Цамај

Општина је ангажовала је компанију која ће направити понуду за уређење сметлишта на Ћемовском пољу између Диноше и булевара ка Тузима уз Плантажине винограде. На том простору одложене су тоне отпада, а међу њима има и животињског. Несавјесни грађани ту истоварају и гуме које потом запале. Пут је скоро па затрпан отпадом, а шире се и непријатни мириси.

Никола Цамај, директор Комуналног, каже да ће расписати тендер за избор најповољнијег понуђача који ће санирати сметлиште.

– Да би се комплетно ријешио овај проблем требаће нам неких 150.000 еура, које ми сада немамо. Ако не будемо могли реализовати комплетан пројекат како смо замислили радићемо парцијално. Конкурисаћемо и код Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма да помогну. Ово је затечено стање за шта су најмање криви грађани Тузи, а још мање Општина која раније није ни постојала. Простор какав је сада не може тако остати, јер је то ругло. Проблем је то што је пролаз поред Депоније слободан па улази ко како хоће. Прво што ћемо урадити јесте да физички затворимо тај пролаз – рекао је Никола Цамај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:45