Станари траже наставак обећаних радова / -Архива
09/11/2021 u 08:20 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Забјелчани покрећу нове иницијативе: Блокираће улице ако не почне градња парка

Станари покрећу потписивање петице за комплетно Забјело, а за помоћ ће се обратити Влади, Министарству финансија, одборничким клубовима...

Станари из улица Бранка Миљковића и Селме Маљевић добили су информацију од градоначелника Подгорице Ивана Вуковића да у наредних пет до десет година неће бити урађена друга фаза парка у Улици 27. марта. То је прије неки дан саопштио представницима станара и власницима парцела на којима је ширење парка планирано. Незадовољни одговором, јер су имали чврсто обећање да ће радови бити настављени, станари су одлучили да поново покрену прикупљање потписа, да се обрате надлежнима, али и да блокирају главне улице на 15 минута у знак протеста.

– На састанку са челницима Главног града констатовали су да немају намјеру да наставе са изградњом друге фазе парка. На састанку су били и власници парцела коjи су пристали и на нижу циjену од понуђене за експропријациjу, али и на период реализациjе. Били су са свиме сагласни. На састанку станара договорили смо да пошаљемо допис Влади, Скупштини Црне Горе, Скупштини Главног града, представницима свих одборничких клубова, МЗ Забјело... Почињемо сакупљање потписа са комплетне територије Забјела и петициjом ћемо тражити наставак изградње. План нам је и да уколико не успијемо за мјесец дана да промијенимо намјеру Главног града да блокирамо саобраћаjнице на 15 минута – рекла је Александра Велимировић, представница станара.

Она је истакла да је градоначелник на састанку који је одржан са становницима МЗ Забјело и Љубовић казао да су проблем власници парцела.

– Отишла сам са три власника парцела, али је градоначелник рекао да је садашњи парк довољан за нас, иако је обећао да ће га градити на 12.500 квадрата и то по другачијем пројекту. Сада је урађен другачији него што је планиран и не личи на онај пројекат о којем смо разговарали и који је усвојен. Тражила сам да до марта почну радове. Он је рекао да се то неће десити јер није капитална инвестиција, те да им за експопријацију треба 1,3 милиона еура које немају, иако су средства била опредијељена, а само су утрошили 250.000 еура. Главна реченица му је била да се парк неће наставити у наредних пет до десет година. Власници су сагласни да се потпише начелна сагласност и да се исплате у неколико буџетских година. На то нам је одговорио да је Министарство финансија блокирало све експопријације што се тиче Главног града. Зато ћемо се ми обратити Влади и министарству да видимо да ли они то стопирају. Уколико за мјесец дана не успијемо да експропријацију убацимо у буџет блокираћемо саобраћајницу – истиче Велимировић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:11