/ -са састанка
19/10/2021 u 15:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Завршен поступак отварања понуда за главно постројење

Поступак је у оквиру пројекта „Сакупљање и пречишћавање отпадних вода у Подгорици“

Завршен је поступак отварања понуда за главно постројење за пречишћавање отпадних вода, чија изградња представља најзахтјевнију и најкомплекснију фазу Пројекта „Сакупљање и пречишћавање отпадних вода у Подгорици“. 

Састанак је отворио Петар Живковић, предсједник Комисије за отварање понуда, а у наставку су се обратили извршни директор „Водовода и канализације“ д.о.о., Филип Макрид, као и  представник Консултаната господин Меистерману. 

На расписаном тендеру до краја рока за достављање понуда, пристигле су три понуде и то: ЈV Kuzu – Alkatas, Passavant Energy & Environment GmbH, Safbon Water Service (Holding), Inc., Shanghai .

Свака понуда је отворена и верификована од стране чланова Комисије за отварање понуде по реду како су исте пристизале, уз провјеравање и потврду аспеката процедуре. Учесницима је саопштено да ће бити обавијештени о резултатима, док ће квалификовани понуђач бити позван на другу јавну сесију. 

- Подсјећамо, изградња Постројења за пречишћавање отпадних вода са припадајућом колекторском мрежом представља примарни пројекат с аспекта одрживог развоја, али и један ид најзначајнијих пројеката за Главни град. Реализацијом овог пројекта ће се на еколошки прихватљив начин ријешити проблем прикупљања и третирања отпадних вода и побољшати општи услови, квалитет живота и здравље грађана Подгорице- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:36