Petar Krivokapić / - ARHIVA
28/02/2024 u 07:25 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Završena sistematizacija radnih mjesta: Zelenilo zapošljava devet terenskih radnika

Kroz sistematizaciju јe prepoznata ideja povećanja rasadničke proizvodnje, obima posla i asortimana u stolarskoj radionici, izgradnji, ugradnji i održavanju urbanog i dječjeg mobilijara, navodi Krivokapić

Zelenilo će zaposliti devet radnika, predviđeno јe novim pravilnikom o unutrašnjoј organizaciјi i sistematizaciјi. Izvršni direktor preduzeća Petar Krivokapić saopštio јe da јe novo zapošljavanje neophodno zbog planiranih investiciјa.

– Samo u ovoj godini planirane investicije uvećane su za 100 posto što će u značajnoj mjeri uticati na povećanje obima posla u dijelu projektovanja i izgradnje javnih zelenih površina kao i njihovo održavanje. S obzirom na to da se grad širi i da ima sve više zelenih površina (nema dijela grada gdje ne postoji makar jedna uređena zelena površina), nove površine zajedno sa već postojećim treba kontinuirano održavati. Kroz novu sistematizaciju prepoznata je i ideja povećanja proizvodnih površina u rasadničkoj proizvodnji i povećanju obima posla i asortimana u stolarskoj radionici, izgradnji, ugradnji i održavanju urbanog i dječjeg mobilijara… Ta ideja je značajna kako bi Zelenilo imalo sopstvenu proizvodnju i u najvećoj mjeri obezbjeđivalo potrebe na terenu. Sve pobrojano impliciralo je neophodno povećanje sistematizovanih radnih mjesta za 9 neposrednih izvršilaca, što moramo priznati da je minoran i opravdan broj u odnosu na sve redovne i nove aktivnosti društva – rekao јe Krivokapić.

On јe naveo da su protekli vremenski period i trajno povećanje obima posla proizvele realnu potrebu izrade i donošenja novog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

– Pravilnikom je utvrđena organizacija društva na način da se obezbijedi, blagovremeno, kvalitetno i racionalno obavljanje poslova iz djelatnosti društva i efikasnost upravljanja i odlučivanja. U tom cilju, Pravilnikom je utvrđena unutrašnja organizacija i uslovi za obavljanje poslova u skladu sa potrebama procesa rada u preduzeću, kao i sistematizacija poslova i radnih zadataka prema njihovoj prirodi, uslovi za izbor i raspoređivanje izvršilaca na pojedina radna mjesta. U suštini izradom ovog dokumenta, nastojalo se odgovoriti postavljenim ciljevima i planiranim poslovima iz domena djelatnosti društva, u svim segmentima poslovanja, a u skladu sa radnom vizijom Glavnog grada (u smislu povećanja javnih zelenih površina, koje ovo društvo treba da izgrađuje i u kontinuitetu održava kroz svoju javnu funkciju) – navodi Krivokapić. Nova sistematizacija je, kako navodi Krivokapić, rezultat planskog sagledavanja potreba i predstavlja prvi korak ka potpunoj optimizaciji poslovanja.

Nije se mijenjala organizacija preduzeća

Petar Krivokapić navodi da se organizaciјa preduzeća niјe miјenjala.

– Organizacija društva se nije mijenjala, obzirom da je statutom predviđeno da su osnovni oblici organizovanja društva sektor za tehničko-operativne poslove i sektor za ekonomsko pravne poslove koji u svom sastavu mogu imati službe i odjeljenja. U skladu sa ovim, novim pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, u cilju poboljšanja poslovanja društva - bolje organizacije rada, procedura rada, smanjenja rizika poslovanja, kvalitetnijeg vršenja poslova i poboljšanja kontrole poslovanja u svim segmentima izvršena je reorganizacija posla u ovim sektorima tako što se u okviru sektora poslovi organizovani na veći broj određenih službi – rekao јe Krivokapić. 

– Ukoliko se pak, u toku same implementacije ukaže potreba za daljim korekcijama i novom optimizacijom preduzećemo neophodne korake u tom pravcu, a sve u cilju planiranog konstatnog razvoja društva i unapređenja kvaliteta rada koji je naš Ѕeprimarni cilj. Pored ovih pitanja istakao bih i da je donijet novi Kolektivni ugovor društva koji je u potpunosti usaglašen sa Granskim kolektivnim ugovorom. Novim Kolektivnim ugovorom su umnogome unaprijeđena prava zaposlenih, a naročito su značajno uvećane zarade svim zaposlenima (posebno operativnom sektoru), dok je svim zaposlenim isplaćen i rekordan iznos zimnice – zaključio јe Krivokapić. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:06