Ускоро склапање уговора за куповину станова / -ПГ биро
24/01/2022 u 13:47 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Завршена зграда за десет градских предузећа: Усељење након уписа у катастар

Завршен је коначан извjештаj о извршеном стручном надзору за зграду која је на Булевару Станка Радоњића саграђена за засполене из десет градксих преудзећа.

 Самим тим, како су саопштили из Агенције за становање на чијем је челу Владимир Томовић, стекли су се услови да се објекат упише у катастар.

– Радови на обjекту коjи jе изграђен за потребе запослених у десет привредних друштава су завршени у децембру 2021. године. Урађен jе Елаборат оригиналних теренских података о извршеним радовима на терену, предат и овjерен од стране Управе за катастар и државну имовину. Након завршетка радова, надзорни орган jе извршио преглед обjекта, наложио извођачу отклањање ситних недостатака што jе он и учинио. Након уписа обjекта у катастар, стичу се услови за склапање уговора о куповини станова, самим тим и усељење у обjекат. Сва привредна друштва за коjа су предвиђене поменуте стамбене jединице су окончале или су при окончању процедуре доношења одлуке – наводе из Агенције за становање.

Зграда има 91 стан, од коjих двиjе гарсоњере, 47 jеднособних и 42 двособна стана за коjе су квадрат запослени платити 600 еура. Наjвише станова добила је Депониjа и то 14, jедан мање припада Тржницама и пиjацама, док ће у 11 станова уселити радници Паркинг сервиса. Девет станова добило је Зеленило, а по осам Агенциjа за становање, Комуналне услуге, Спортски обjекти и Путеви, док jе седам стамбених jединица намијењено Погребним услугама, а пет Агенциjи за изградњу и развоj Подгорице.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 10:50