Фото: ПГ биро / - Фото: ПГ биро
19/11/2021 u 19:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Завршени радови у Улици Гоце Делчева и санација моста на Савином потоку

Вуковић је истакао да је Улица Гоце Делчева након дуго година и деценија добила потпуно ново рухо, данас изгледа лијепо и прилагођена је потребама људи који живе у овом дијелу Подгорице

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић са сарадницима, данас је обишао једну од најзначајних саобраћајница у Маслинама, улицу Гоце Делчева, чија санација је недавно завршена, као и мост на Савином потоку. 

Вуковић је истакао да је Улица Гоце Делчева након дуго година и деценија добила потпуно ново рухо, данас изгледа лијепо и прилагођена је потребама људи који живе у овом дијелу Подгорице.

 - Захваљујући инвестицијама наших привредних друштава Путеви и Водовод и канализација, ову улицу смо темељно санирали у дужини од 610 метара. Обновили смо асфалтну подлогу, изградили нове тротоаре, а у посљедњој фази у оном дијелу улице гдје је недостајала та инфраструктура изградили мрежу атмосферске и фекалне канализације. Укупна вриједност овог пројекта је 270.000 еура и врло је важан јер ову саобраћајницу користи велики број наших суграђана и то је био један од захтјева који је према нама делегиран у претходном периоду”, истакао је Вуковић.

image

Фото: ПГ биро

- Фото: ПГ биро

Он је додао да је упоредо с тим привредно друштво Водовод и канализација изградило нову мрежу фекалне канализације у сусједној Улици Десете црногорске бригаде у дужини преко 200 метара, чиме је ријешен велики проблем грађана који живе у тој улици.

Градоначелник је истакао и важност завршетка радова на мосту преко Савиног потока и раскрснице улица Скопске, Сарајевске, Улице Царев лаз и Улице Ђуље Јованова. Ријеч је о важном чворишту локалних саобраћајница и радовима који су недавно завршени.

image

Фото: ПГ биро

- Фото: ПГ биро

-  Мост се налазио у лошем стању и био крајње неуслован, како за возаче, тако и за пјешаке. Међутим, захваљујући пројекту наше Агенције за изградњу и развој, тај дио Маслина изгледа потпуно другачије. У континуитету смо се трудили да унапређујемо стање комуналне инфраструктуре у овом и у свим дјеловима града и мислим да су резултати видљиви - истакао је Вуковић.

Директор Агенције за изградњу и развој Подгорице, Срђан Раичевић казао је да је за ове радове издвојено 250.000 еура, те да је поред реконструкције моста, урађена комплетна инфраструктура у оближњим улицама.

 - Агенција за изградњу и развој Подгорице је у претходном периоду приступила реконструкцији раскрснице улица Скопска, Ђуље Јованова, Сарајевска, а у оквиру реконструкције те раскрснице урађен је мост ширине шест метара са обостраним тротоарима од по 1.5 м, укупне дужине пет метара Мост се налази преко Савиног потока, осим реконструкције моста, рађене су и улице Скопска, Сарајевска, Царев Лаз, X црногорске бригаде. У овом дијелу смо направили атмосферску, фекалну канализацију, тк и водовод. Укупна средства која су издвојена за овај пројекат  износе око 250.000 еура - казао је Раичевић и захвалио суграђанима на разумијевању приликом извођења радова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 14:07