Aleksandar Saša Zeković / -SRDJAN BOLJEVIC
25/06/2024 u 14:58 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zeković: Nikome iz opozicije ne odgovaraju izbori

Za GI "21.maj" je politički i moralno neprihvatljivo da inicijativu za skraćenje mandata potpisuju i odbornici i odbornice iz opozicije koji gotovo da nijesu ušli u zgradu parlamenta, koji nikada nijesu uzeli riječ na planemu, koji ne dolaze na sjednice radnih tijela, rekao je Zeković

Građanska inicijativa "21.maj", kao ni ostatak opozicije nije spremna za nove izbore i mi se za razliku od njih to ne ustručavamo reći, rekao je Aleksandar Saša Zeković, član GI "21. maj" i samostalni odbornik. On kaže da je GO "21. maj" svjesna rastrojstva vlasti u Podgorici i koliko to utiče na javnost u pogledu potrebne i očekivane funkcionalnosti.

– Uprkos značajnim naporima da postane istinska demokratska arena i stvarno reprezentativno tijelo građana i građanki Podgorice Skupština Glavnog grada postaje fragilni parlament i to nema veze sa našim negativnim odnosom prema DPS i njegovim prirepcima. Građanska inicijativa "21. maj" kao ni ostatak opozicije nije spremna za nove izbore. Mi se za razliku od njih to ne ustručavamo reći jer 24 odbornika i odbornice, koliko ih opozicija ima na papiru, da su bili posvećeni i odgovorni mogli su kreirati značajni društveni i politički kapaital koji se mogao materijalizovati kao alternativa na novcim izborima. Međutim, opozicija je daleko od toga. Ali principijelno gledano dio vlasti se prosuo i značajnim dijelom i kompromitovao i to je preče od štete koju bi mi kao nestranačka GI "21. maj" pretrpjeli zbog eventualnih novih izbora. Na nivou načela ne možemo i nećemo biti protiv raspuštanja takvog parlamenta - rekao je Zeković.

Zeković kaže da je odnos dijela opozicije u Skupštini Glavnog grada prema GI "21. maj" često manipulativan, funkcionalizujući i potcjenjivački.

– To treba da se promijeni, a naročito ukupan odnos svih opozicionih odbornika prema odborničkoj funkciji. Za GI "21.maj" je politički i moralno neprihvatljivo da inicijativu za skraćenje mandata potpisuju i odbornici i odbornice iz opozicije koji gotovo da nijesu ušli u zgradu parlamenta, koji nikada nijesu uzeli riječ na planemu, koji ne dolaze na sjednice radnih tijela ili koji se pojave, fizički, na desetak minuta u vidu izmaglice koja brzo nestane. Pozivam ih da prije potpisivanja i predaje bilo kakve inicijative, građanima Podgorice vrate njihov novac koji već 15 mjeseci neosnovano i nezasluženo primaju kako oni tako i njihove partije čiji su navodno odbornici i odbornice. Radi se već o iznosu od nekoliko desetina hiljada eura - kazao je Zeković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 14:59