/ -
15/02/2024 u 15:25 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zelenilo dobilo 22.500 za kupovinu tri električna vozila

U pitanju je subvencija koju je preduzeće dobilo na javnom konkursu Eko- fonda, a ugovor o namjenskom korišćenju sredstava potpisali su Draško Boljević, izvršni direktor Eko-fonda, i Petar Krivokapić, izvršni direktor Zelenila

Preduzeće Zelenilo dobilo je subvenciju od 22.500 eura koje će iskoristiti za nabavku tri električna vozila. U pitanju je subvencija koju je preduzeće dobilo na javnom konkursu Eko- fonda, a ugovor o namjenskom korišćenju sredstava Fonda za zaštitu životne sredine za kupovinu električnih i hibridnih vozila potpisali su Draško Boljević, izvršni direktor Eko-fonda, i Petar Krivokapić, izvršni direktor Zelenila.

Draško Boljević je saopštio da je uvjeren da će se saradnja sa Zelenilom nastaviti i kroz druge projekte koje je Eko-fond pripremio za 2024.godinu, te da će kao institucija izaći u susret potrebama ovog poslovnog sistema čiji je rad od krucijalnog značaja za finkcionisanje Glavnog grada.

– Upravo iz tog razloga danas smo elaborirali ne mali broj tema koje siguran sam u krajnjem moraju rezultirati ukupnim dobrom po pitanjima zaštite životne sredine i energetske efikasnosti – rekao je Boljević.

Krivokapić se zahvalio Eko-fondu na subvenciji.

– Eko-fond je prepoznao našu ambiciju i dobru namjeru kada je u pitanju prelazak dijela našeg voznog parka sa fosilnih goriva koja direktno utiču na zagađenje životne sredine na električna. Ovo je samo početak naše saradnje. Radujem se novim projektima sa Eko-fondom – saopštio je Krivokapić.

Eko-fond će i ubuduće subvencijama za nabavku hibridnih i elektirčnih vozila podsticati građane, privredu i javni sektor da svojim primjerima doprinesu u mjeri mogućeg zaštiti životne sredine, kako bi kvalitet života u njoj bio osjetno bolji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ZELENILOEKO-FOND
04. maj 2024 14:30