Протестоваће свакодневно / Иван Петровић-Ипе
27/04/2021 u 22:48 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Ботуна добијају обилазницу без права коришћења

Најављују да 21. маја неће дозволити свечано отварање обилазнице
Двадесетак мјештана Ботуна јуче се окупило на кружном току Југозападне обилазнице тражећи да се направи прикључак како не би морали да иду около до града. Они поручују градоначелнику Подгорице Ивану Вуковићу да ће се свакодневно окупљати и забранити пролаз машинама, а 21. маја када је заказано свечано отварање, неће дозволити пуштање саобраћајнице.
Јагош Бећировић каже да неће одустати од протеста док не добију прикључак на кружни ток и не промијене локацију за градњу колектора.
– Ми тражимо да направе улицу од 150 метара и прикопчају нас на кружни ток. Три мјесеца се боримо и свакодневно излазимо да протестујемо због колектора, а сад још једна мука око прикључка. Нећемо одустати по цијену живота. Излазићемо свакодневно и блокираћемо пут да не могу машине пролазити. Тражимо да нам градоначелник одговори да ли ће направити прикључак. Ако не одговори 21. маја нећемо дозволити свечано отварање – каже Бећировић.
Вукашин Стојановић каже да све што раде Ботуну је равно злочину.
– Хоћемо везу са градом. Ми смо шест километара од града, а сада губимо саобраћајну повезаност – каже Стојановић.
Борис Ћетковић пита за кога је кружни ток направљен ако Ботун није спојен.
– Овдје би требало да се спаја Ботун, Љајковићи, Митровићи, Српска. Треба километрима даље да идемо јер немамо прикључак – наводи Ћетковић.
Горан Кажић тврди да су добили раније обећање од градоначелника да ће имати прикључак.
– Кад су нам тражили да дозволимо да се гради колектор речено је да добијамо овај прикључак. Значи да он може да се ради, али неће. Тражимо да испуни обећање. Нећемо дозволити да свечано отворе овај дио ако ботунске улице не споје – каже Кажић.
Мићо Раичковић очекује да ће Вуковић ступити у контакт са њима и ријешити проблем.
– Комплетан Ботун ће доћи да пресијече врпцу 21. маја. Само тражимо наша права, а то је прикључак на кружни ток јер не желимо да идемо около наоколо. Не тражимо да асфалтирају километре и километре него улицу од 150 метара. У Горњој Зети до куће Мига Стијеповића пут је пресвучен новим асфалтом, а до наших кућа се доћи не може – каже Раичковић.
Из Главног града јуче нијесу жељели да кажу да ли ће Ботуњанима обезбиједити прикључак. Одговоре су обећали данас.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 16:57