Новак Ђоковић / - ЕПА
12/06/2021 u 06:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђоковић: Дефинитивно наjвећи меч коjи сам играо на Ролан Гаросу

Нисам наjсвјежиjи, али добро jе да имам дан и по за одмор, да се прегрупишем, опоравим за следећи меч. Мало ћу да уживам у побједи, казао је Новак

О побједи у четири сета над вјечитим ривалом Рафом Надалом причаће се jош дуго, а наjважниjе jе да jе Новак у новом финалу и да ће се у сјутра борити за 19. гренд слем.

У разговору са новинарима, Ђоковић jе успио да класификуjе гдје jе оваj меч рангиран у његовоj кариjери.

- Дефинитивно наjвећи меч коjи сам играо на Ролан Гаросу и у топ три коjа сам одиграо у кариjери, имаjући у види квалитет тениса, да сам играо са наjвећим ривалом на терену и да jе он овдје имао тако много успјеха, доминантна сила у последњих 15 и више година. Атмосфера jе била наелектрисана, за оба играча, jака подршка. Сjаjно. Срећан сам што ниjе било полициjског сата у 23. Чуо сам да има посебна одлука, тако да су им дозволили да остану. Ово jе ноћ коjе ћу се дуго сјећати - признао jе Новак.

Рекао jе да ниjе био нервозан на старту.

- Иако нисам имао сjаjан почетак, нисам био пренервозан jер сам осјећао да добро ударам лоптицу. Било jе све у томе да се прилагодим његовоj лопти коjа jе другачиjа од свих осталих. Количина спина коjи игра из форхенд угла jе невјероватна. Ипак, био сам спреман. Осјећао сам се ментално добро, био сам мотивисан, имао сам jасан план игре и тактику, све што jе требало да играм боље него у прошлогодишњем финалу. Почетак jе подсјећао на то финале, али сам се вратио у први сет. Иако сам га изгубио, на тих 3:6 сам нашао своjу игру. Почео сам бреjком у другом и онда jе лијепо кренуло. Сервис сам пронашао послије бреjка у четвртом сету. Генерално, сервис ми ниjе био jако оружjе вечерас. Надао сам се да ћу имати мало више лаких поена или макар лакши ударац послије прве серве, али тога ниjе било до четвртог сета. Када сам био на 0:2 у том сету, нешто jе кликнуло, добио сам шест гемова у низу. Ту jе био таj квалитет серве коjи ми jе дао доста лаких поена - сматра броj jедан.

Играо jе меч преко четири сата, питање jе колико ће стићи да се опорави до финала са Циципасом.

- Нисам наjсвјежиjи, али добро jе да имам дан и по за одмор, да се прегрупишем, опоравим за следећи меч. Мало ћу да уживам у побједи. Нема много времена, али, мислим да заслужуjем да се мало опустим без да мислим о наредном ривалу иако jе финале гренд слема. О њему ћу мислити сјутра, у другом дијелу дана. Сада jе све у томе да се одморим и спремим за меч са момком коjи jе у доброj форми".

Новак jе имао доста оваквих ситуациjа, искусан jе и зна шта треба да ради.

"Ниjе ми први пут да играм епско полуфинале гренд слема и да морам да играм финале за мање од 48 сати. Моjе способности опоравка су врло добре, тако jе било током кариjере. Физиотерапеут ће дати све од себе да будем што свежиjи. Играо сам доста тениса, не морам превише да тренирам. Сада треба ствари радити полако до финала. Знам шта jе потребно, Циципасу jе прво финале, за њега jе то велики успех, али сам сигуран да не жели ту да стане. У великоj jе форми, мислим да води на АТП трци. Има наjбоље резултате, сазрео jе, шљака му jе можда и наjбоља подлога. Играли смо епских пет сетова прошле године, знам да ће бити jош jедан тежак меч. Надам се да ћу напунити батериjе што jе могуће више jер ће ми требати сигурно много енергиjе", jасан jе шампион Мелбурна.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:08