Џудо камп у Бијелом Пољу / - фото: Милован Нововић
12/06/2021 u 15:34 h
Милован НововићМилован Нововић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џудо камп у Бијелом Пољу: Свима медаље храбрости и пријатељства

Битно је да сви стекну ново искуство и да пошаљемо поруку да спортисти заједно удружени могу побиједити све препреке, казао је Цамић

Бјелопољски "Фаворит" од свог оснивања до сада прави сваке године посебне догађаје за своје чланове и гостујуће клубове. Данас је одржана трећи пут за редом тренинг камп "Промоција џудоа међу младима". У сали ОШ,,Марко Миљанов'' ове године је био најпосјећенији камп до сада. Учествовали су џудо клубови Фаворит, као домаћин, Рожаје, Језеро из Плава, Кодокан из Берана, Кодок из Подгорице и ОСИ Ипон из Бијелог Поља. Током кампа је одржан отворени рандори за учеснике.

Сви учесници кампа добили су медаље "храбрости и пријатељства" тако да су резултати стављени у други план. Пехар за најбројнију гостујућу екипу је додијељен џудо клубу Рожаје, јер је Фаворит као домаћин изузет из додјеле. Рожаје је наступило на кампу са 38 такмичара. Учешће су по први пут узели и такмичари и репрезентативци ОСИ Ипона.

Камп се сваке године организује са циљем промоције и популаризације олимпијског спорта, док ове године има и популаризацију параолимпијског спорта – казао је Енес Цамић, предсједник Фаворита и домаћин и организатор кампа.

– Битно је да сви стекну ново искуство и да пошаљемо поруку да спортисти заједно удружени могу побиједити све препреке. Било да је то корона криза, недостатак такмичења или криза у спортским савезима. Камп је по први пут ове године инклузивног карактера гдје су сви равноправни и што се тиче учешћ џудиста са сметњама вида ово је први камп у Црној Гори на којем су наступили. Медаље пријатељства иначе дијелимо сваке године као успомену на камп у Бијелом Пољу док смо их ове године назвали "медаље храбрости и пријатељства" и подијели око 150 медаља – казао је Цамић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 22:20