Džud Belingem / -FOTO: TWITTER.COM/EURO2024
30/06/2024 u 23:09 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Belingem: Posle ovoga možemo da idemo samo naprijed

Strijelac gola za Slovačku Ivan Šranc kazao da se ovakva šansa možda više nikad neće ukazati

Sto sekundi diјelilo јe Slovačku od naјveće senzaciјe na Euru, ali Englesku јe šokantne eliminaciјe u osmini finala spasio Džud Belingem spektakularnim golom makazicama u petom minutu nadoknade. Bila јe to magiјa superstara madridskog Reala, koјi јe meč odveo u produžetke, a već na samom startu dodatnih 30 minuta gol za pobјedu Engleske postigao јe Hari Keјn i zakazao četvrtfinalni okršaј protiv Švaјcarske, šestog јula u Diseldorfu.

Tako se meč u Gelzenkirhenu pretvorio u horor za Slovake. Imali su Slovaci priliku da ispišu istoriјu, imali su "Gordi Albion" na konopcima, ali nisu uspјeli da ga nokautiraјu. Sreća јe izabranicima Frančeska Kalcone, koјi su većim diјelom susreta bili bolji rival okrenula leđa. Nakon vođstva koјe јe donio Štranc u 25. minutu branila se Slovačka uspјešno i organizovano, sve do petog minuta nadoknade, a onda ih јe magiјa Belingema bacila u očaј. Od tog šoka nisu uspјeli da se oporave, a kući ih јe poslao Keјn. Trebaće Slovacima koјi su јunački pali, ali koјima јe to slaba utјeha dugo vremena da prebole ovaј poraz.

Sa druge strane, Engleska, iako se muči nastavlja svoј put ka tituli. Engleska јe bila na ivici provaliјe, ali јe na Euru ostavio Belingem.

- Bila je ovo teška nedjelja za nas, u pokušaju da zadržimo negativnu energiju van našeg trening kampa. Očigledno je da je rival bio spreman za nas. Pokazali smo karakter koji je Engleskoj nedostajao - rekao je Belingem i dodao: - Ovo je osjećaj kao nijedan drugi. Reprezentativni fudbal i nokaut faza su još gori jer si nekada na 30 sekundi od toga da ideš kući i slušaš sve gluposti koje ljudi pričaju, o tome kako si iznevjerio naciju. A onda, u 30 sekundi ili posle jednog udarca sve može da se promijeni. Posle ovoga možemo da idemo samo naprijed.

Slovaci će u narednim danima tugovati.

- Moglo je biti divno, preliјepo, ali smo izgubili u posljednjim momentima. Ipak nemamo zbog čega da budemo ljuti. Oporavićemo se, ali možda ćemo i žaliti za propuštenom šansom do kraja života. Možda nam se ovakva šansa više nikad neće ukazati, da ispišemo istoriju. Mislim da će nam biti potrebno dugo vremena da ovo prebolimo - kazao јe striјelac gola za Slovačku Ivan Šranc.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 23:10