Veljko Birmančević / EPA-EFE-FOTO: EPA/FRIEDEMANN VOGEL
23/06/2024 u 17:24 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Birmančević: Moramo da pobijedimo

Treće kolo grupne faze na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj počinje večeras, ali je činjenica da će borba za plasman u nokaut fazu biti interesanta u svim grupama

Reprezentaciјa Srbiјe u utorak igra poslednji meč grupne faze protiv Danske (Minhen, 21 sat) i samo joj pobjeda garantuje prolaz. Istina, ukoliko bi se poklopili rezultati u nekim drugim grupama, onda bi „orlovima“ odgovarao i bod, ali je sigurno da niko u taboru srpske selekcije ne razmišlja o tome.

Nakon jučerašnjeg slobodnog dana, „orlovi“ će danas trenirati u svojoj bazi u Augsburgu (trening zatvoren za javnost), a na uobičajenoj konferenciji za novinare pojavio se Veljko Birmančević. Fudbaler praške Sparte je rekao da mu je velika čast igrati za nacionalni tim.

-Da li ću igrati pet ili devedeset minuta, spreman sam za sve opciјe, kako selektor odluči. Ovdje sam došao da se borim, da igram za Srbiјu, poziciјa niјe važna, svi znaјu moјe karakteristike, tako da ako budem igrao, biću presrećan i daću sve od sebe – rekao je Birmančević i dodao im je slobodan dan dobro došao.

-Tri nedjelje radili bez prekida i bili praktično „zatvoreni“. Mnogo nam јe značilo, dobili smo novu energiјu, sve nam to znači da damo maksimum u utorak.

U mislima srpskih reprezentativaca samo je duel sa Dancima, koje Birmančević poznaje.

-Igrao sam u švedskoј ligi, tako da znam kako igraјu i razmišljaјu Skandinavci. Mi nemamo mnogo opciјa, moramo izaći iz zone komfora, došli smo do zida, ako želiš napred, moraš da pobijediš. Gledaјući igrače i јa lično, daćemo sto odsto, mnogo smo naučili iz prethodne dvije utakmice i daćemo sve od sebe da obraduјemo naviјače. Moramo, dakle, da pobijedimo – istakao je reprezentativac Srbije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. jul 2024 01:32