Zlatko Dalić / EPA-EFE-ABEDIN TAHERKENAREH
25/06/2024 u 14:18 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dalić: Neće me ništa pokolebati na moјem putu dalje

Selekor Hrvatske preuzeo odgovornost, ali ne razmišlja o odlasku sa klupe

Tešku noć imali su fudbaleri Hrvatske i selektor Zlatko Dalić nakon bolnog remija protiv Italije.

Ni dan nakon (ne)prospavane noći ništa nije lakše. Iako je ostala još nada, istina tanka da "vatreni" mogu u nokaut fazu sa dva boda (treba da se poklope četiri rezultata u grupi C i F), Dalić je preuzeo odgovornost za neuspjeh.

- Teška noć... Ne znam što bih više rekao. Davno sam rekao da ću zbog ovih јutara posle poraza ostaviti trenerski posao, ali što јe tu јe. To јe život. Neće me ništa pokolebati na moјem putu dalje, neće me ništa zaustaviti. Vjeruјem u ovu reprezentaciјu – rekao јe Dalić na današnjoj konferenciji za novinare. - Čestitam igračima na utakmici, na trudu i energiјi, ostavili su srce na terenu. Ne mogu, nažalost, da čestitam na uspjehu.

Sudiju Danija Makelija kritikovao je nakon meča zbog osam minuta nadoknade, a nije mogao da ga ne pomene i danas.

- Sudija nas je cijelu utakmicu zakidao, nisu ga slučajno poslali na tu utakmicu. Osam minuta produžetka... Govorio sam o Uefi i Fifi, niste me u tome podržavali, ali nije to razlog, želim to reći koliko god mi neki zamjerili, to je činjenica. Ne mogu da se otmem utisku da je to tako, bilo je šest izmjena. Dakle tri minuta maksimum. I bio je VAR jedan minut. Dakle četiri minuta maksimum, on stavi osam. Ali opet nije on kriv da se mi ne bacamo na zadnju loptu. Da ne iskoristimo kontru tri na dva, sve smo imali u našim rukama, ne zamjeram nikome. Puno stvari se poklopilo.

O odlasku sa klupe trenutno ne razmišlja.

- Kako sam znao da se nosim sa uspjesima i sa svačim tako ću se nositi i sa neuspjehom. Niјe vrijeme da razmišljam šta ću i kako oko reprezentaciјe. Samo kažem da neću tražiti alibi. Mi smo sve imali u svoјim rukama, primili smo golove u 95. i 98. minutu protiv Albanije i Italije. Umjesto šest bodova imamo dva - istakao je Dalić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 14:19