Postignuta ukupno 34 pogotka u prvom kolu / EPA-EFE-ABEDIN TAHERKENAREH
19/06/2024 u 11:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dobra efikasnost: Mreže se tresle na svaka 32 minuta

Pet selekcija nije postiglo pogodak u prvom kolu (Srbija, Hrvatska, Belgija, Ukrajina, Austrija)

Prvo kolo Evropskog prvenstvo ostalo je iza nas i može se konstatovati da je viđen dobar fudbal. Postignuta su ukupno 34 pogotka u 12 mečeva, odnosno prosjek je 2,84 po meču. Mreže su se tresle na svaka 32 minuta.

Najefikasniji meč viđen je na otvaranju, kada je Njemačka pobijedila Škotsku 5:1, nijedan susret nije završen bez golova, uz samo jedan remi i to u duelu Danske i Slovenije, u C grupi. Pet selekcija nije postiglo pogodak (Srbija, Hrvatska, Belgija, Ukrajina, Austrija).

Bilo je 34 različitih strijelaca, uz tri autogola (Ridiger, Veber, Hranač). Lider u asistencijama je Rumun Man (dvije), najviše šuteva uputio je Kristijano Ronaldo (tri), najviše faulova napravili su Nuno Mendeš, Belingem, Muldur, Duda, Andrih i Saša Lukić (po pet), a najviše odbrana imao je golman Češke Stanek (sedam).

Najviše je lopta bila u nogama igrača Portugalije (69 odsto), najprecizniji u pasovima bili su Njemci (94 odsto), najviše faulova napravili su Srbija i Turska (po 20), najviše osvojenih lopti imali su Austrijanci i Francuzi (po 48).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
EP 2024PRVO KOLO
19. septembar 2024 04:07