Čudesna intervencija Gunoka / EPA-EFE-FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF
03/07/2024 u 09:29 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Gunok: Ovo je velika pobjeda

Turska je u transu nakon plasmana njihove fudbalske reprezentacije u četvrtfinale Evropskog prvenstva

Selekcija koju vodi Vinćenco Montela odigrala je protiv Austrije jednu nevjerovatnu utakmicu, slavila sa 2:1 i nakon 16 godina uspjela da ode među osam najboljih u Evropi. Dva gola Demirala Turcima su trasirala su im put ka narednoj rundi, ali velike zasluge za prolaz idu i na adresu golmana Merta Gunoka. Čudesnom intervencijom u 94. minutu sačuvao je mrežu i Turskoj ovjerio plasman u četvrtfinale. Baumgartner je glavom šutirao iz blizine, djelovalo je da Austrijanci imaju produžetak, ali je Gunok napravio odbranu šampionata. Statističari su nakon meča izračunali da je golman je imao samo šest odsto šanse da ga odbrani. 

-Teško mi je nakon svega da govorim. Ovo je velika pobjeda. Želio bih da se zahvalim svima koji su se molili za nas i pobjedu. Ovaj trijumf će svima podići moral, nadamo se da ćemo i nakon sledećeg meča nastaviti sa takmičenjem na EURU – rekao je Gunok.

Dvostruki strijelac Merih Demiral rekao je nakon susreta da je ponosan što je Turčin.

-Doživjeli smo nevjerovatne trenutke u ovoj pobjedi. Jako sam srećan i ponosan. Nagrada za najboljeg igrača koju sam dobio je nagrada za cijelu ekipu. Odigrali smo sjajno i zasluženo prošli dalje – rekao je Demiral.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 09:33