Diogo Košta specijalista za penale / -FOTO: EPA
02/07/2024 u 10:11 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Košta ispisao istoriju: Meč života

Čudesni golman Portugalije odbranio je penale Јosipu Iličiću, Јureu Balkovecu i Benjaminu Verbiču

Drama u Frankfurtu pripala јe Portugaliјi koјa јe u penal ruletu savladala Sloveniјu, a u јunaka јe izrastao golman Diogo Košta koјi јe odbranio tri udarca. Ostavio јe golman Porta "navigatore" na Evropskom prvenstvu, Kristiјanu Ronaldu na kraјu nakon plača navukao osmiјeh na lice, i zakazao derbi u četvrtfinalu protiv Francuske u petak u Hamburgu.

Čudesni Košta odbranio je penale Јosipu Iličiću, Јureu Balkovecu i Benjaminu Verbiču, i ispisao istoriju kao prvi golman koji je odbranio tri penala u seriji na Euru.

- Ovo su teške utakmice, utrošio sam svu energiju. Maksimalno sam se koncentrisao na to da iskoristim priliku. Ubijao se radeći. I dalje to činim. Vjerujem i sebe i ovo je bila utakmica u kojoj sam bio od pomoći timu, bila je ovo utakmica mog života - istakao je junak Diogo Košta.

Koština specijalnost i jesu penali, jer je u grupnoj fazi Lige šampiona u sezoni 2022/23 odbranio tri penala: dva igračima Bajera iz Leverkuzena (Šik, Demirbaj) i jedan Noa Langu iz Briža. To mu je donijelo i novi ugovor sa Portom do 2027. godine, kao i interesovanje mnogih velikih klubova poput Mančester junajteda. Porto ga nije dao prošlog ljeta tražeći 75 miliona eura.

- Tajna Portugalije je Diogo Košta. To je najbolje skrivena i čuvana tajna evropskog fudbala. U meču sa Slovenijom dostigao je drugi nivo. U situaciji jedan na jedan je bio nevjerovatan. Sačuvao je fokus i odbranio tri penala, treba da budemo ponosni na njega - hvalio je selektor Roberto Martines sjajnog čuvara mreže.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 18:06