Holandija nakon 20 godina u polufinalu / -FOTO: TWITTER/EURO2024
07/07/2024 u 11:31 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kuman: Ponosni smo, možemo u finale

Ulazak visokog napadača Vouta Veghorsta bio je pravi potez Kumana u meču protiv Turske

Čekala je Holandija 20 godina na plasman u polufinale Evropskog prvenstva i nakon preokreta protiv Turske u Berlinu konačno uspjela da se plasira među četiri najbolja tima. Nagrađena je napadačka igra tima Ronalda Kumana u posljednjih 20 minuta, pa će u srijedu "lale" protiv Engleske u Dortmundu vojevati bitku za veliko finale, 14. jula u Berlinu.

- Mi smo mali narod i zbog toga smo ovako ponosni na ulazak u polufinale. Za Holandiju je ovaj momenat poseban, biti u prilici sa Engleskom, Francuskom i Španijom i boriti se za naslov najboljeg u Evropi je velika stvar. Patili smo protiv odlične Turske, bio je veoma emotivan meč za nas i zato je uspjeh veliki - istakao je selektor Holandije Ronald Kuman.

Ulazak visokog napadača Vouta Veghorsta bio je pravi potez Kumana.

- Nismo mogli da pronađemo prostor, a Turska je sve više dominirala. Bilo mi je jasno da moram da uvedem Veghorsta i iskoristim njegovu visinu za što više centaršuteva.

Svjestan je Kuman da će duel protiv Engleske biti veoma zahtjevan.

- Moramo da se fizički oporavimo do duela sa njima. Ali, možemo u finale. Kad se borite do kraja uvijek možete da budete ponosni na svoj tim.

U slučaju plasmana u finale ima Kuman i želju.

- Imali smo Francuze u grupi, zato preferiram Špance. Ali, da ostavimo te priče, moramo da se pripremimo za veliki meč u polufinalu. Jer, Engleska ima ozbiljan kvalitet, dobiti meč u penal seriji mnogo toga govori o njima - istakao je Kuman.

Jedan od junaka "lala" bio je štoper Intera Stefan De Fraj koji je izjednačio na 1:1, da bi u nadoknadi spriječio Akturkoglua da odvede meč u produžetke.

- Bila je to velika bitka. Turska ima veliko srce i mnogo kvaliteta, u nekim momentima smo patili, ali smo na kraju zasluženo stigli do trijumfa. Sve se okrenulo od ulaska Veghorsta. Tada smo ponovo počeli da igramo fudbal. Imao sam sreće da Depaj sjajno centrira, cio tim se borio do maksimuma za ovaj uspjeh - istakao je De Fraj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 21:29