Milenković je dobro čuvao Kejna / EPA-EFE-FRIEDEMANN VOGEL
18/06/2024 u 15:23 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milenković: Protiv Slovenije teže nego protiv Engleske

Štoper "orlova" kazao da je pobjeda imperativ i da dosta znači iskustvo iz Rusije i Katara

Minimalan poraz od Engleske je arhiviran, a pred Srbijom su ključne utakmice u borbi za plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

"Orlovi" se spremaju za meč protiv Slovenije u četvrtak, meč koji je najbitniji na šampionatu. Ako želi da prođe grupu Srbija mora da dobije komšije u Minhenu, koje su na premijeri osvojile bod protiv Danske u Štutgartu.

- Slovenija je jedna veoma dobra reprezentacija sa odličnim pojedincima. Kompaktni su, moje mišljenje je da će utakmica protiv Slovenije biti teža nego protiv Engleske. Englezi su bili favoriti pa nam je bilo lakše, a ovdje je sigurno imperativ pobjeda, moramo da se spremimo na najbolji mogući način i iskoristimo naše prednosti i njihove mane. Opet, imamo to iskustvo iz Rusije, Katara - rekao je štoper "orlova" Nikola Milenković.

Protiv Danske je Slovenija pokazala je veoma spremna došla na EP i da ima kvalitet, a prva zvijezda tima je napadač Lajpciga Benjamin Šeško.

- Slovenija ima sjajne igrače poput Šeška, ali ako igramo kao tim sa mnogo požrtvovanja i trčanja, sa mnogo koncentracije daćemo sve od sebe da zaustavimo bilo kog napadača - istаkao je Milenković.

Kapiten Dušan Tadić je nakon meča sa Engleskom ustalasao Srbiju izjavom da je očekivao da počne utakmicu i da je najbolji igrač reprezentacije, ali to nije narušilo atmosferu koja vlada u taboru "orlova".

- Fudbal je kolektivan sport. Ja ekipa, selektor, stručni štab, ekonom, svi smo na istom zadatku. Ko će igrati, to je odluka selektora i to treba poštovati. Svi poštujemo šta selektor odluči - zaključio je Milenković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 00:34