Nikola Antić / -FOTO: FK PARTIZAN
19/06/2023 u 17:02 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Antić zvanično u Partizanu

LIjevi bek potpisao ugovor na tri godine

Prvo pojačanje Partizan u sezoni 2023/24. godine je Nikola Antić, lijevi bek ponikao u "crno-beloj" školi.

Antić (29) je potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom i već od ponedeljka je na raspolaganju šefu stručnog štaba – Igoru Duljaju.

Antić, ponikao u generaciji sa sadašnjim desnim bekom Markom Živkovićem, Aleksandrom Mitrovićem i Lazarom Markovićem, bio je i omladinski prvak Evrope sa reprezentacijom Srbije 2013. godine.

Do sada je igrao i u Radu, Jagodini, Vojvodini, Šahtjoru iz Saligorska i Himkiju.

Novi dres sa brojem 15 mu je uručio sportski direktor – Ivica Kralj.

– Kada me je pozvao Ivica Kralj, više nisam razmišljao o drugim solucijama. Razgovarali smo fudbalski i za mene je povratak bio veliki izazov, jer mi je negdje ostala želja da debitujem za prvi tim Partizana. Išao sam okolnim putem do cilja, sada sam vratio i jako sam srećan zbog toga - istakao je Antić.

Generacija kojoj je pripadao Antić u Humskoj iznedrila je nekoliko vanserijskih talenata, kasnije i reprezentativaca – Lazara Markovića, Aleksandra Mitrovića, Nikolu Ninkovića…

– Bilo je mnogo talentovanih momaka u toj generaciji, ali i u selekcijama rođenim 1995. i 1996. godine, gdje su bili Danilo Pantić, Andrija Živković, Saša Lukić… Sa svima smo se znali, trenirali, igrali, trenirali su nas isti treneri, legende kluba i mnogo momaka je uspjelo u fudbalu. Zato mi je drago što sam se vratio, jer pamtim mnogo lijepih stvari iz tog perioda omladinske škole i jedva čekam da počnem da radim sa prvim timom.

Bili ste član omladinske selekcije Srbije koja je 2013, godine osvojila titulu prvaka Evrope u Litvaniji, a interesantno je da ste poziciju lijevog beka dijelili sa čovekom koga ste upravo zamijenili u Partizanu – Slobodanom Uroševićem.

– Da, zaista nevjerovatno, Čakiju želim mnogo sreće u daljem nastavku karijere, mnogo mi je drago da je pronašao inostrani angažman i ima mogućnost da potvrdi kvalitet koji je pokazao u Partizanu. Igrali smo zajedno u toj selekcviji koja je uzela evropsko zlato i to su svima nama prelijepi momenti, uspomene za cio život. To nam je svima bio podstrek za dalji nastavak karijere - istakao je iskusni fudbaler na promociji. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. jul 2024 04:25