Navijači Atletiko Madrida / -FOTO: ATLETIKO MADRID
17/10/2024 u 11:59 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Atletiko neće prodavati karte za narednih pet mečeva u gostima

Takva odluka je donijeta, kako je saopšteno, zbiog štete nanešene imidžu kluba

Atletiko Madrid neće prodavati karte vlasnicima sezonskih ulaznica za sljedećih pet gostujućih utakmica nakon što je klub kažnjen od strane UEFA i Španskog fudbalskog saveza (RFEF), saopštio je madridski klub.

Prošle nedjelje, Atletiko je kažnjen sa 30.000 eura uz uslovnu zabranu prodaje ulaznica svojim navijačima za jednu gostujuću utakmicu u UEFA takmičenja, nakon što su navijači imali "rasističke i diskriminatorske" ispade u porazu njihove ekipe od Benfike (4:0) u Ligi šampiona.

USlovna kazna je propisana za periodo od godinu dana.

Ranije ovog mjeseca RFEF je odredio da će Atletiko sljedeće tri domaće utakmice igrati uz djelimično zatvaranje stadiona, nakon što je gradski derbi protiv Real Madrida nakratko morao biti prekinut zbog bacanja predmeta na teren.

- Štetu nanešenu imidžu Atletika i njegovih navijača, od kojih se velika većina ponašala uzorno, teško je popraviti. Ozbiljnost situacije i odgovornost za brigu o imidžu našeg kluba natjerali su nas da poduzmemo ovu mjeru dok se ne identifikju svi koji su uključeni u ove incidente - stoji u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 11:59