Нада се доброј игри и побједи: Никола Челебић / - Фото: Фејсбук/Приватна архива
05/07/2021 u 13:00 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ближи се историјски тренутак за Подгорицу

Фудбалери из Доње Горице у уторак од 20.30 сати дочекују албански Лаћи на старту квалификација за новоформирану Лигу конференција

Фудбалерима Подгорице је вољом жреба, припала част да „пробију лед” у новоформираној Лиги конференција у уторак од 20.30 сати на „ДГ арени” против албанског Лаћија.

За „жуту подморницу” ће то бити историјски, први, излазак на међународну сцену.

Подгорица jе као клуб расла из године у годину, како резултатски, тако и инфраструктурно, али и организационо. Као плод тога дошао jе тренутак да се поjавимо на европскоj сцени. Утакмица против Лаћиjа долази након скоро мjесец дана припрема, током којих смо, надам се, направили добар посао. Вjеруjем да смо и нове играче селектирали на прави начин, а да ће оваj двомеч показати да Подгорица ниjе случаjно на европскоj сцени – казао jе Дејан Рогановић на конференциjи за новинаре.

Нови шеф стручног штаба Подгорице респектује првог ривала на међународној сцени.

Лаћи је био носилац на жребу, знамо да jе то квалитетна екипа. Прошле сезоне су се до три кола пред крај борили са Влазнијом и Теутом за титулу у Албанији. Током љета су се поjачали нашим интернационалцима, Рогановићем и Зарубицом и нападачем из Сенегала. Имаjу квалитет, знамо одакле нам приjети наjвећа опасност, тако да смо спремни за оваj двомеч, иако смо претрпјели много промјена и имали мало времена да све то уклопимо. Ипак, надам се да ћемо сјутра показати да не желимо да се задовољимо дебијем на евро сцени већ да ћемо снагом воље направити нешто више – додао jе Рогановић.

Заштитни знак Подгорице је Никола Челебић. Искусни бек је члан Љешкопољаца од 2018. године, када су наступали у Другој лиги.

Имамо сjаjну атмосферу, вjеруjем да ћемо и себе и клуб представити на прави начин. Нема еуфориjе – рекао је Челебић.

Уколико елиминишу Лаћи, фудбалери Подгорице ће у наредној рунди играти са Универзитатеом из Крајове.

Румуни су забрањена тема у нашем табору. Фокусирани смо само на Лаћи – закључио је Челебић.

Спортски директор Подгорице, Војислав Пејовић је подсјетио да је Подгорицу током прелазног рока напустило осам фудбалера, али да је екипа освјежена са шест нових лица.

Пејовић је поручио да ће управа клуба имати стрпљење за новог шеф стручног штаба и да су увјерени да је Рогановић прави човјек за склапање новог европског мозаика.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:47