Hans Joakim-Vacke / -FOTO: BORUSIJA DORTMUND
01/06/2024 u 11:04 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Borusija Dortmund potpisala sponzorski ugovor sa proizvođačem oružja

Logo Rajnmetala neće biti istaknut na majicama "milionera"

Borusija Dortmund je potpisala trogodišnji sponzorski ugovor sa proizvođačem oružja Rajnmetalom.

Logo kompanije će biti odštampan na licenciranim proizvodima Borusije već za finale Lige šampiona protiv Reala (subota, 21 sat), biće istaknut na bilbordima stadiona i konferencijama za štampu, ali neće biti na majicama.

Tako je Borusija postala prvi njemački klub koji je imao sponzorski ugovor sa kompanijom koja se bavi proizvodnjom oružja.

Kompanija je sa sjedištem u Dizeldorfu, oko 70 kilometara od Dortmunda, i najveći je proizvođač municije u Evropi, a bavi se i proizvodnjom brojnih borbenih vozila i dronova.

- Odbrana i bezbjednost su osnova svake demokratije. Posebno u današnje vrijeme kada vidimo kako se sloboda mora braniti u Evropi. Moramo da se nosimo sa ovom novom normalnošću - rekao je Hans-Joahim Vacke, prvi čovjek Borusije.

Zvanična navijačka grupa Borusije istakla je da su sa klubom razgovarali o ovoj temi, ali da su izrazili zabrinutost i protivljenje ovom ugovoru, a demantuju pojedine članke da je ova odluka zapravo izglasana.

Njemačko mirovno udruženje, grupa pacifista na čelu sa Mihaelom Šulcom fon Glaserom, koji je navijač Dortmunda, zahtijevala je da klub odmah raskine ovaj ugovor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 15:31