Ivan Brnović / -FOTO: DAN/DEJAN PANIć
17/07/2024 u 17:09 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Brnović: Napadački od starta, u slučaju neuspjeha preuzimam odgovoronost

Budućnost će u sjutrašnjem meču protiv Mališeve juriti minus od jednog gola iz prve utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija

Podgoričani su prije sedam dana pružili lošu partiju, posebno u drugom poluvremenu, pa je domaćin iskoristio jednu priliku i stigao do gola.

-Mijenjaćemo i taktiku i izbor igrača. Predvodiće nas kapiten Petar Grbić koji se vraća nakon povrede, a Ivan Bulatović će igrati u špicu. To će biti poromjene u odnosu na prethodni meč. Definitivno ćete vidjeti drugačiju Budućnost, u Podujevu smo igrali defanzivno, cilj je bio da ne primimo gol i da ih ugrozimo iz kontre. Plan je mogao da se ostvari da smo bili prisebniji u prvom poluvremenu – rekao je šef stručnog štaba Budućnosti Ivan Brnović.

Kakvu Budućnost treba očekivati u sjutrašnjem duelu?

-Nemamo rezultat koji nam odgovara, ali očekujte napadačku Budućnost od prvog minuta koju će nositi huk sa zapada, očekujte da budemo otvoreni, agresivni, ali napadi će biti kontrolisani, nećemo ići grlom u jagode. Znamo gdje je protivnik opasan, odakle nam prijeti najveća opasnost – to su Bruti i Hazrolaj, izutetno brzi igrači, kojima odgovara stil igre koji ćemo primijeniti jer će imati više prostora. Ali bez obzira na sve, nema potrebe da skrivamo taktiku jer znamo što nam je raditi, igramo pred našim navijačima i razmišljamo pozitivno, da igramo za gol više za rezultat koji će nas odvesti dalje – istakao je Brnović.

Budućnost dakle želi pobjedu i prolaz, ali ukoliko se desi neuspjeh, trener je taj koji preuzima odgovornost.

-Kada ste trener Budućnosti svakim rezultatom samo kupujete vrijeme da ostanete ovdje – tri, pet, sedam ili 10 dana. Ali, ovo je Budućnost i to je sasvim normalno. „Osuđeni“ ste da u svakom meču idete na pobjedu, svaki poraz, bez obzira da li je Evropa, prvenstvo ili Kup znači za trenera da ste blizu izlaznih vrata. Došao sam u Budućnost znajući kakav pritisak nosi posao u Budućnosti, ništa se nije promijenilo u mom načinu rada, odnosu sa svima i vođenju utakmica. Dajemo svi sve od sebe i to je najvažnije, a što će biti pokazaće utakmica. Kao čovjek svemu sam naredan. Ako niste spremni za ono što može sjutra da vas očekuje, onda nijeste ni za to da radite. Ali optimizam i napadačka Budućnost – to je ono sa čim ćemo izaći na teren, ali lopta je okrugla i ne znamo što će biti. U slučaju neuspjeha, apsolutno je normalno da trener prvi preuzme odgovornost. Nikad nijesam bježao od toga, niti ću, pogotovo ne sada kada je teško i postoji očigledan pritisak javnosti, što je sasvim logično jer definitivno smatram da smo makar za 10 ili 20 odsto po kvalitetu bolji od Mališeve – poručio je Ivan Brnović.

Meč pod Goricom se igra sjutra od 21 sat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 14:56