Andrija Bulatović / -FOTO: FSCG
29/08/2024 u 15:37 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bulatović: Da zadržimo ritam

Budućnost je, nakon pet odigranih pokazala najviše u „Meridianbet“ 1. CFL

Plavi su lideri sa 13 bodova (pet više od Dečićai Petrovca), postigli su najviše golova (11), primila najmanje (dva), vezala tri meča bez primljenog gola, igra najbolji fudbal, pruža ozbiljnu šansu supertalentovanih dječacima koji su budućnost crnogorskog fudbala… Sve su to razlozi za zadovoljstvo, ali su svi u redovima Budućnosti svjesni da je tek početak novog prvenstva da dobar ritam treba zadržati. Naredni rival izabranika Ivana Brnovića je Otrant Olimpik, sa kojim će igrati u subotu od 20 sati na „DG areni“.

-Startom sezone moramo da budemo zadovoljni, jer smo pokazali da imamo kvalitet, ali sada je na svima nama da nastavimo u istom ritmu. Lideri smo, sve zavisi od nas, pa je kratkoročni cilj da postojeću razliku ili zadržimo ili uvećamo pred odlazak na reprezentativnu pauzu, a dugoročni je jasan: da prvo mjesto zadržimo do kraja sezone – rekao je sedamnaestogodišnji vezista Andrija Bulatović.

Odmah nakon pobjede nad Mornarom (2:0), Podgoričani su se okrenuli debitantu u prvoligaškom takmičenju, koji zaslužuje poštovanje zbog svojih igara, borbenosti i požrtvovanosti…

-Otrant  Olimpik je dokazao da ima kvalitet, to govori i njihova pozicija na tabeli, ali i odlične partije… Igraju čvrsto, odgovorno, uporno, imaju trenutno najboljeg strijelca lige Nišimuru, a protiv nas će sigurno igrati rasterećeno, bez pritiska, ali sa željom da nam uzmu skalp i još jednom prirede sreću svojim navijačima. Tako je najlakše i najljepše igrati - jasan je omladinski reprezentativac Crne Gore.

Plavi u 6. kolo domaćeg šampionata ulaze puni samopouzdanja, jer je sjajan start sezone upisan uprkos kadrovskim problemima – stručni štab je pred svaki okršaj imao kadrovskih problema, pa su utakmice preskakali Igor Ivanović, Luka Mirković, Andrija Pavlović, Miloš Brnović, kapiten Petar Grbić, Milan Vukotić... Posebno je to bilo izraženo tokom prethodna dva meča, ali su neki drugi prvotimci iznijeli teret na svojim plećima, pa je tako u srcu sredine protiv Barana pored Andrije Bulatovića igrao 16-godišnji Lazar Savović, koji je utakmicu ranije postigao prvijenac u trijumfu nad Bokeljom.

-Vjerovatno je to najmlađi tandem u istoriji naše lige, osjećali smo se odlično, a mislim da smo odradili odličan posao na sredini. Na drugima je da daju sud o tome kako smo igrali. Što se mene tiče, zadovoljan sam kako smo Lazar i ja izgledali, kao i kako je igrala cijela ekipa – poručio je Andrija Bulatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 20:22