Ћуковић на тренингу са Раичковићем и шефом Недовићем / - фото: ФК Будућност
23/09/2021 u 12:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ћуковић се након пет мјесеци вратио у тим

Штопер Будућности се опоравља од операције предњег укрштеног лигамента кољена. Током првих десетак дана ће морати да избјегава јаче дуеле

Стамени штопер Будућности, Игор Ћуковић jе 13. априла у Загребу, по други пут у кариjери, оперисао предњи укрштени лигамент кољена, а тачно пет мjесеци након операциjе, 13. септембра, одрадио је први тренинг са плаво-бијелима.

Двадесетосмогодишњи дефанзивац jе у међувремену, када jе дошло вриjеме за то, jачао повриjеђену ногу, радио вjежбе, тренирао два пута дневно.

Приjе свега, желио бих да се захвалим физиотерапеуту Рашу Оровићу и Лазару Чађеновићу, коjи су уз наше кондиционе тренере и медицински тим, радили на мом опоравку и таj податак да сам за пет мjесеци прикључен екипи говори да су одрадили одличан посао – поручио jе Ћуковић, коjи jе презадовољан што jе опет на терену.

Све то ми jе недостаjало много, срећан сам jер поново радим са момцима и даћу све од себе да се што приjе спремим и прикључим екипи у борби за бодове.

Сваки опоравак jе тежак, а посебно када се ради о jедноj од наjтежих повреда у свиjету спорта.

Од момента када сам се повриjедио, кроз циjели рехабилитациони период, као и данас, осjећам подршку свих људи запослених у клубу и сигурно да ми jе то био вjетар у леђа и додатни мотив да се што приjе вратим. Ниjе било лако, али од када сам проходао и кренуо са вjежбама у теретани, напредак jе био видљив из дана у дан и то jе оно што ми jе са психолошке стране много значило – казао је Ћуковић.

Поред одличног рада са докторским и кондиционим тимом, као и физиотерапеутима Будућности, Ћуковић се брзо вратио због челичне воље и преданости у процесу рехабилитациjе.

За комплетан период сам одрадио више тренинга него што бих радио да нисам био повриjеђен, али наjбитниjе jе да су мишићи сада спремни за веће напоре. Осjећам се одлично на терену и без икаквих проблема одрађуjем тренинге.

Ћуковић ће десетак дана морати да избjегава јаче дуела, а након тога ће бити спреман за максималан рад.

Тешко jе рећи на ком сам нивоу тренутно, пет мjесеци нисам одиграо утакмицу и тек послиjе неког приjатељског меча ћу знати колико сам спреман. Наjбитниjе jе да не осjећам никакве проблеме након повреде, а спремност ће сигурно брзо доћи уз рад са екипом.

Стрпљење jе jедна од кључних ствари када играч излази из тешке повреде.

Било jе битно да не пожуримо - ни доктори, ни физиотерапеути, ни стручни штаб, ни jа. Све смо радили у право вриjеме. Репрезентативних пауза ће бити у наредна два мjесеца и сигурно да ми то иде на руку, да могу да порадим на физичкоj спреми. Не желим да оптерећуjем себе датумом повратка, али опет понављам: све иде како треба и даћу максимум да се што приjе вратим утакмицама. Наравно, све уз консултациjу са докторима и кондиционим тренерима.

Друга кључна ствар jе ментална снага рођеног Никшићанина. Ћуковић jе као млађи покидао предњи укрштени лигамент лиjевог кољена, а приjе нешто мање од пола године jе „страдало” десно. Био jе спреман на све да се врати на прави начин.

Мислим да у свим тешким периодима ментална снага игра главну улогу у превазилажењу истих. Jедном сам прошао кроз све ово, знао сам шта ме чека и од првог дана сам био спреман на одрицања и напоран рад. Сада jе све то иза мене, не желим више да се враћам на то, гледам унаприjед и желим да уживам у фудбалу –  jасан jе Игор Ћуковић.

Извор: ФК Будућност

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:39