Александар Чеферин / - Фото: UEFA
26/05/2021 u 11:17 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чеферин и званично креће на суперлигашку тројку

УЕФА покренула поступак против Реал Мадрида, Барселоне и Јувентуса због правних. „Краљеви”, Каталонци и „стара дама” још нису званично напустили Суперлигу Европе

Оно што се одавно знало, данас је озваничено. УЕФА jе покренула дисциплинске поступке против Реал Мадрида, Барселоне и Jувентуса због тога што су „потенциjално прекршили њене правне прописе” учешћем у формирању Суперлиге Европе, преноси „Спорт клуб”.

Послије истраге коjу су спровели етички и дисциплински инспектори у везу са такозваним проjектом Суперлиге, покренут jе поступак против Реал Мадрида, Барселоне и Jувентуса због потенциjалног кршења правних аката УЕФА – наводи се у званичном саопштењу кровне организациjе европског фудбала.

Додаjе се да ће додатне информациjе бити накнадно обjављене.

Поменути клубови су, уз Атлетико Мадрид, Интер, Милан, Манчестер Сити, Манчестер Jунаjтед, Ливерпул, Челси, Арсенал и Тотенхем, покушали да оформе ново такмичење, независно од УЕФА.

Међутим, врло брзо од проjекта су одустали енглески клубови, а за њима Атлетико, Интер и Милан, док Барселона, Реал Мадрид и Jувентус jош нису званично напустили Суперлигу.

Клубови коjи су одустали од Суперлиге постигли су споразум са УЕФА по коjем ће се одрећи пет посто прихода од европских такмичења следеће сезоне, а та средства биће преусмјерена на дјечjи, омладински и „грасрутс” фудбал. Такође, биће новчано кажњени уколико икада поново буду учествовали у такмичењу коjе ниjе под окриљем УЕФА.

Очигледно је предсједник УЕФА, Александар Чеферин, одлучио да је доста гледао кроз прсте шанским и италијанском великану.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 05:20