Александер Чеферин / - Фото: Твитер
14/02/2022 u 21:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Чеферин: Највјернији навијачли одбијају бесплатне улазнице у завршницама европских такмичења

Предсjедник Европске фудбалске асоциjациjе (УЕФА) Александер Чеферин обjавио jе данас да ће навиjачим тимова коjи ће учествовати у финалним утакмицама УЕФА клупских такмичења – Лиге шампиона, Лиге Европе, Лиге конференциjа и Лиге шампиона за жене – добити одређени броj бесплатних улазница за финала као награду за нjихову подршку европском фудбалу током траjанjа кризе изазване пандемиjом КОВИД-19

Навиjачи клубова учесника финалних утакмица добиће бесплатне карте према сљедећем: 

- 10.000 бепслатних улазница за финале Лиге шампиона (по 5.000 сваком учеснику); 

- 8.000 бесплатних улазница за финале Лиге Европе (по 4.000 сваком учеснику); 

- 6.000 бесплатних улауница за финале Лиге конференциjа (по 3.000 сваком учеснику); 

- 6.000 бесплатних улазница за финале Лиге шампиона за жене (по 3.000 сваком учеснику). 

Клубови учесници финалних утакмица имаће могућност да бесплатним улазницама награде наjвjерниjе навиjаче (на примjер навиjачима коjи наjдуже купуjу годишнjе улазнице, навиjачима коjи су присуствовали наjвећем броjу утакмица у гостима или слично). Бесплатне улазнице клубови неће моћи да дистрибуираjу спонзорима, партнерима или клупским званичницима. 

Надаље, УЕФА jе дониjела одлуку да задржи циjене улазница за треће и четврте категориjе из 2020. године за финалне мечеве у наредне три сезоне – улазнице четврте категориjе коштаће 70 еура, док ће улазнице треће категориjе стаjати 180 еура. УЕФА jе у потпуности свjесна тренутне инфлациjе и раста циjена улазница за спортске догађаjе током претходних неколико година. Задржавањем циjена на нивоу из 2020. године за престижне континенталне догађаjе УЕФА жели да пошаље снажну поруку навиjачима и побрине се да jе приступ овим догађаjима доступан свима. 

Све трошкове ове инициjативе сносиће УЕФА и она се неће одразити на дистрибуциjу финасиjских средстава клубовима. 

Предсjедник Чеферин jе, коментаришући ову инициjативу, рекао: 

- Навиjачи су жила куцавица наше игре и мислили смо да би то био лиjеп начин да препознамо потешкоће коjе су искусили у последње двиjе године и како су ипак успjели да подрже своjе тимове и да живе своjу страст чак и када су ван стадиона. Навиjачи су саставни развоjа фудбала и морамо осигурати да навиjачи коjи редовно путуjу на гостовања могу присуствовати историjским моментима њихових тимова и то по приступачним циjенама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:55