Ubjedčjiv trijumf ”plavaca” / EPA-EFE-TOLGA AKMEN
05/05/2024 u 17:16 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Čelsi petardirao "čekićare", Aston Vila pala u Brajtonu

"Plavci" očitali lekciju Vest Hemu

Možda to bude kasnо buđenje, ali Čelsi je nakon debakla protiv Arsenala konačno pokazao da ima kvalitet za mnogo veće domete od trenutno sedme pozicije.

Nakon što je sredinom nedjelje preslišao Totenhem, Čelsi je očitao lekciju i Vest Hemu u još jednom londonskom derbiju u okviru 36. kola Premijer lige (4:0) i ostao u trci za plasman u neko od evropskih takmičenja. "Plavci" su protiv "čekićara" odigrali jednu od najboljih utakmica ove sezone i petardom u mreži ih ispratili sa "Stemford bridža".

U drugom susretu današnjeg programa Brajton je prekinuo loš niz i stigao do pobjede protiv Aston Vile golom Žoaa Pedra u 87. minutu. Tim Unaja Emerija nije uspio da se oporavi od nokauta od Olimpijakosa u prvom susretu polufinala Lige konferencija, pa je ponovo doveo u pitanje plasman u Ligu šampiona. Aston Vila je istina ostala na četvrtoj poziciji sa sedam bodova više od petoplasiranog Totenhema, koji ima dva meča manje.

Rezultati 36. kola: Brajton - Aston Vila 1:0 (0:0) (Pedro 87), Čelsi - Vest Hem 5:0 (3:0), (Palmer 15, Galager 30, Madueke 36, Džekson 48, 80). Liverpul - Totenhem (17.30).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 14:35