Sa treninga crvenih / -FOTO: FSCG
06/09/2024 u 09:38 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Crna Gora sa Islanda kreće u novi ciklus Lige nacija

Najbolja fudbalska reprezentacija Crne Gore večeras počinje novi ciklus Lige nacija

(OD NAŠEG IZVJEŠTAČA SA ISLANDA)

 

Četvrto izdanje najmlađeg UEFA takmičenja izabranici Roberta Prosinečkog počeće sa sjevera Evrope, tačnije sa Islanda. Gostovanje selekciji koja je u poslednjih par decencija nevjerovatno napredovala biće jedan veliki izazov za naše igrače, ali i prilika da jednom dobrom igrom, a zašto ne i dobrim rezultatom, krenu u ovaj ciklus. Prema najava iz našeg tabora utakmica u Rejkjaviku je izuzetno  važna i nadanja svih u našem taboru su da se iz ovog meča može izaći sa pozitivnim rezultatom.

-Start je bitan i igraćemo na najbolji način, duboko vjerujem u to. Igrači su motivisani, dobiće priliku oni koji nijesu bili sa nama u prethodnim akcijama. Može meč da krene drugačije nego što planiramo, ali smatram da imamo čemu da se nadamo. Dobili smo na hitrini s Erakovićem i Jovovićem, sigurno ćemo moći da ugrozimo Island. I Osmajić i Marušić takođe imaju silinu, tu motoriku i brzinu, ako sve bude kako planiramo može biti vrlo dobra utakmica – istakao јe selektor Crne Gore Robert Prosinečki.

Sastav se zna, Jovetić na klupi

Navikao je selektor Prosinečki da unaprijed saopšti tim koji će početi, to je uradio i ovoga puta, ali je svakako malo iznenađenje što u timu neće biti Stevana Jovetića. Naš kapiten odavno nije igrao imao utakmice, uz to osetio je problem sa tetivom i naš stručni štab ne želi da rizikuje.

-Stevan je imao problem sa tetivom. Moramo ga sačuvati, jer nije igrao od Gruzije u junu. Imamo plan za njega, a treba imati u vidu da tri dana kasnije igramo sa Velsom. Suvišno je pričati koliko nam on znači, ali jednostavno ćemo ga i sačuvati za Vels. Spreman je za pola sata večeras, ukoliko bude trebalo, a nadamo se i za više protiv Velsa.

Dakle, „sokoli“ će početi u sastavu: Mijatović, Vešović, Rubežić, Tući, Radunović, Brnović, Eraković, Marušić, Jovović, Osmajić i Krstović.

Prvi takmičarski meč sa Islandom

Crna Gora i Island su do sada odigrali samo jedan meč. Bilo je to 2012. godine u Podgorici i on je bio prijateljskog karaktera. Slavili su tada „sokoli“ sa 2:1, a oba gola je postigao Stevan Jovetić.

Ovo će biti prvi takmičarski meč ove dvije selekcije, a samim tim i prilika da se naši momci prikažu u što boljem izdanju.

Najavljena kiša u vrijeme utakmice

 Za razliku od podgoričkih 35 stepeni, crnogorske reprezentativce јe u Reјkјaviku dočekalo svega desetak stepeni. Hladno vriјeme, vјetar i poneka kap kiše јasno govore da smo na sјeveru Evrope i da јednostavno nema razlike da li јe ljeto ili neko drugo godišnje doba.

I za danas јe naјavljeno slično vriјeme, a u vriјeme odigravanja meča najavljene su padavine...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 15:07