Мирко Марић / - фото: ФСЦГ
10/09/2021 u 16:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорке у понедјељак почињу припреме

Селектор позвао 20 фудбалерки. Марић: Аутсајдери смо, али смо доста напредовали и надамо се освајању неког бода

Црногорске фудбалерке у понедjељак почињу припреме за квалификациjе за Свjетско првенство, коjе ће се 2023. године одржати у Аустралиjи и Новом Зеленду.

Изабранице Мирка Марића ће у прва два кола гостовати Босни и Херцеговини и Русиjи.

У групи Е су још Данска, Малта и Азербеjџан.

Марић је на припреме позвао 20 фудбалерки.

То су голмани: Анастасиjа Крстовић (Даниловград), Светлана Миличић (Брезница); одбрана: Милица Радуновић (Младост), Александра Поповић, Маjа Шарановић, Мариjа Мараш (Брезница), Анастасиjа Булић (без клуба), Хелена Божић (Помурjе, Словениjа), Андреа Jањушевић (Економист); везни ред: Слађана Булатовић (Раjо Ваљекано, Шпаниjа), Анђела Тошковић, Радосава Кочановић (Брезница), Нађа Становић (Чарни Сосновjец, Пољска), Jелена Карличић (Дамер, Норвешка), Дариjа Ђукић (Минск, Бjелорусиjа); напад: Армиса Куч (Минск, Бjелорусиjа), Тања Малесиjа (Даниловград), Нађа Ђурђевац (Брезница), Светлана Бечић (Даниловград) и Медина Дешић (РБ Лапjциг, Њемачка).

Дуел првог кола групе Е, између Босне и Херцеговине и Црне Горе, игра се 17. септембра од 16 часова у Зеници.

Четири дана касниjе Русиjа и Црна Гора састаће се у Москви.

Обзиром да смо жреб дочекали из последњег шешира, морамо признати да смо аутсаjдери у свим утакмицама. Последњих пар година, кроз многе утакмице, показали смо да напредуjемо. То нам даjе за право да можемо да се надамо неком боду. Одлично познаjемо репрезентациjу Босне и Херцеговине, одиграли смо у последњих пар година четири утакмице са њима. Познаjемо ми њих, познаjу и они нас, тако да ту неће бити неких изненађења. Босна и Херцеговина има квалитетан тим, освојили су 18 бодова у претходним квалифкациjама, што доста тога говори. Фаворити су против нас, али нећемо отићи тамо да се предамо, већ да пробамо да направимо изненађење – пренио је сајт ФСЦГ обраћање Марића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:39