Slađana Bulatović / -FOTO: FSCG
05/07/2024 u 14:09 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Crnogorske fudbalerke počele pripreme

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore počela je pripreme se za završnicu kvalifikacija za UEFA EURO 2025 i duele sa Farskim Ostrvima i Grčkom u posljednja dva kola grupe C3

Nakon četiri runde, Crna Gora he lider na tabeli, sa deset bodova, koliko ima i Grčka, ali sa boljom gol razlikom. Ekipa Mirka Marića narednog petka, 12. jula od 17:45 u pretposljednjoj utakmici gostuje Farskim Ostrvima, dok će 16. jula na glavnom terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu dočekati Grčku.

- Prva utakmica je najvažnija, jer bi pobjeda nad Farskim Ostrvima označila da bi nam protiv Grčke bio potreban bod za prvo mjesto. Ali, ne idemo tako daleko, fokusirane smo samo na prvi duel - kazala je kapitenka Slađana Bulatović i nastavila: - Biće nam veoma teško, neuporedivo teže nego u Podgorici, ali vjerujem da smo favotitkinje. Da bismo ostvarile pozitivan ishod moramo da pružimo maksimum i da budemo spremne u svakom pogledu.

Crvene su u aprilu na stadionu pod Goricom ubjedljivo pobijedila Farska Ostrva 5:1, u decembru prošle godine u okviru UEFA C Lige nacija istu selekciju je na domaćem terenu savladala čak 9:0, a prethodno je u septembru 2023. slavila i u gostima sa 1:0.

- Pobijedile smo ih ubjedljivo u prethodna dva meča, ali to ne smije da nas zavara. Moramo dobro da se potrudimo da osvojimo bodove. Mislim da smo bolji tim, ali u ovakvim mečevima mogu da presude nijanse. Maksimalna koncentracija i maksimalan oprez su potrebni da bi naš kvalitet presudio – istakla je Jasna Đoković.

image

Jasna Đoković

-FOTO: FSCG

Crna Gora je uoči raspleta grupne faze u dobroj poziciji i blizu plasmana u prvu rundu baraža za Evropsko prvenstvo, u koji idu pobjednici pet grupa i tri najbolje drugoplasirane ekipe iz Lige C.

- Osjećamo da smo blizu, mislim da smo zaslužile to po svemu što pokazujemo posljednjih godina. Mislim da je ovo trenutak za još jedan iskorak u našem ženskom fudbalu - kazala je Jasna Đoković.

Prethodno gostovanje na Farskim Ostrvima naše fudbalerke pamte i po izuzetno stresnom i turbulentnom letu. Na Farska Ostrva su doputovale noć uoči meča, nakon što avion iz Kopenhagena nije mogao da sleti u Toršavn iz prvog pokušaja, već je nekoliko sati kružio iznad Antlatika, pa morao da se prizemlji u Norveškoj. Uz velike turbulencije, izazvane jakim udarima vjetra, iz drugog puta je aterirao na aerodrom Vagar.

- Pamtimo taj stresan let, ali ne mislimo o tome. Mislimo samo kako da se pripremimo i kako da što bolje odigramo utakmicu - naglasila je Đoković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 04:19