Радуловић и Бећирај на конференцији за медије / - фото: Дан
04/06/2021 u 15:45 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Црвени” желе да понове издање из Сарајева, али и да проради напад

Селектор црногорских фудбалера Миодраг Радуловић задовољан што ће у мечу са Израелом у Подгорици (субота од 20.45 сати) навијачи коначно моћи на трибине. Захави, Соломон и Натхо имена за респект

План да уигра репрезентацију у систему 3-5-2, селектору Црне Горе, Миодрагу Радуловићу, пао је у воду и прије окуљање за јунске мечеве, јер је било јасно да неће моћи да рачуна на велики број репрезентативаца, испоставило се на крају на 14.

Кормилар „црвених” се потом одлучио да проба што већи број играча јер, како је рекао у бази увијек мора имати 30 фудбалера спремних да одговоре високим захтјевима у случају да се понови иста ситуација као пред последњу прозивку.

Радуловић није крио одушевљење залагањем репрезентативаца и атмосфером на тренинзима.

Међутим, тренинзи су једно, а утакмице нешто сасвим друго.

Репрезентативци који су у квалификацијама имали мању минутажу, дебитанти и повратници у национални тим ће нову шансу за доказивање имати у суботу од 20.45 сати против Израела под Горицом.

Желимо да поновимо издање из сриједе у Сарајеву. Много је битно да пријатељске утакмице завршимо позитивним резултатом и подигнемо, ионако добру атмосферу пред септембарске квалификације за Свјетско првенство – рекао је Радуловић.

Црна Гора ће и против плаво-бијелих играти у формацији 3-5-2.

Играчи који нам недостају ће се најлакше уклопити у тај систем – образложио је Радуловић.

Израел је озбиљан противник.

Довољно је рећи да Захави игра у ПСВ-у. Ради се о нападачу екстра класе. Соломон је у Шахтјору, капитен Натхо је у Партизану, тако да су свима познати његови квалитети. Припремамо се за меч са њима као да је квалификациони. Надам се да ћемо поновити добру игру из меча са Босном и Херцеговима, али да ћемо, за разлику од дуела на „Грбавици”, реализовати макар једну од многобројних шанси – рекао је Радуловић.

Црногорским фудбалерима ће пуно значити што ће опет играти пред навијачима.

То је свакако мотив више за нас да поновимо добру партију и забиљежимо позитиван резултат. Навијачи су увијек давали вјетар у леђа црногорској репрезентацији – додао је Радуловић.

Против Босне и Херцеговине је на голу био Милош Драгојевић. Знатижеља љубитеља фудбала да виде колико може Матија Шаркић је велика.

Не треба силити. Чекао је Драгојевић дуго прилику, а бранио је три године на високом нивоу. Добиће и Шаркић шансу. У конкуренцији за дрес са бројем један су још Царевић и Петковић, који нису позвани искључиво због мале минутаже у клубовима. Са свима њима и доказаним Мијатовићем, имамо велики потенцијал на голманској позицији – закључио је Миодраг Радуловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:45