Са првог меча између Србије и Португала / - Фото: Твитер
14/11/2021 u 09:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дан Д за Србију и Португал: Ко иде на Мундијал?

Фудбалери Србије играће вечерас против Португала у Лисабону, одлучујући меч за пласман на Свјетско првенство

Двије селекције поравнате су на првом мјесту са пшо 17 бодова, али Португал је у бољој ситуацији јер је гол разлика на његовој страни, па је Србији потребан тријумф за директан пласман на Мундијал.

У случају пораза или ремија, изабраници Драгана Стојковића Пиксија изброили би бараж кроз који би имали прилику да се пласирају на СП.

- Од почетка квалификациjа кренули смо са jедним стилом, нема разлога да мијењамо формациjу у последњоj утакмици. Без обзира на име противника ми наjвише респектуjемо себе, желимо да наш фудбал буде атрактиван, нападачки, без обзира на велику важност утакмице Србиjа неће мијењати стил игре, нити ће се адаптирати Португалиjи, него ће наставити да игра игром коjа треба да jоj донесе резултат. Биће тешка утакмица, морамо да будемо концентрисани, знамо да jе Португалиjа веома jака екипа, али учинићемо све да постигнемо гол више него они - рекао је Драган Стојковић.

Португалцима ће бити довољан и реми како би изборили пласман на СП.

- Португалиjа jе у великоj предности из два разлога: биће домаћин и има могућност да се ремиjем домогне Катара. Србиjа jе дошла само са jедним циљем, да побиједи и да се нађе на Мундиjалу у Катару. Португалиjа, с обзиром на то да ће играти код куће, ниjе екипа коjа ће играти да би остварила неријешен резултат. Не вјеруjем у то. Мислим да ћемо и они и ми играти на побједу и онаj коjи буде болjи, квалитетниjи, таj ће отићи у Катар. Не вјеруjем да ће они мијењати било шта по питању филозофиjе фудбала, jер ће 50.000 људи неће доћи да гледа Португалиjу коjа се брани, него Португалиjу коjа напада. Али ће имати прилику да види и Србиjу коjа жели исто то. И ова утакмица jе између двије jедине непоражене у овим брзим квалификациjама. Вријеме jе да сутра видимо ко jе бољи - додао је Пикси.

Утакмица у Лисабону игра се од 20 сати и 45 минута.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:30