Dečić minimalno poražen u Helsinkiju / -FOTO: HJK HELSINKI (X)
08/08/2024 u 20:18 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dečić pao u Helsinkiju, ali imaće čemu da se nada u revanšu

Finski šampion slavio sa 1:0 u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija

Iskustvo igranja u Evropi je presudilo u prvom meču - Helsinki je izvojeveao minimalnu pobjedu (1:0), ali Dečić će u revanšu imati čemu da se nada. Dečić je pokazao da može da se nosi sa finskim prvakom, a pred svojim navijačima za nedjelju dana moraće da juri trijumf od dva gola razlike ako želi da se nađe u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija.

U prvom poluvremenu Dečić je veoma dobro stajao na terenu. Helsinki je imao loptu u posjedu, ali je bio potpuno bezospasan. Tuzani su prvi zaprijetili u 21. minutu kada je šutirao Lukas Puleo, ali je lopta otišla pored gola, da bi par minuta kasnije Asmir Kajević pogodio mrežu, ali je gol nakon itervencije VAR-a poništen zbog ofsajda.

Nastavak je počeo loše po šampiona Crne Gore. Helsinki je poveo iz prve izbiljnije akcije -udarac Hostike sa 10-ak metara golman Nikić je odbranio, ali je Li Ervin odbijenu loptu sproveo u mrežu.

Dečić je nakon toga pokazao reakciju, u 65. minutu ponovo zatresao mrežu, ali je pogodak Ognjena Stijepovića poništen zbog faula Matića nad štoperom Helsinkija, koji je utisak je teatralno pao u svom šesnaestercu.

Mogao je Dečić do egala u 81. minutu. Matija Božanović je odlično šutirao pod prečku, ali je golman domaćih Timen Nihuis panterskom intrvencijom loptu izbacio u korner.

U 90. je mogao Čagas da preslika gol iz derbija kraj Bistrice protiv Sutjeske, ali njegov volej nakon centrašuta Draška Božovića nije ovog puta završio u mreži.

U finišu Dečić koji je tražio izjednačenje mogao je da bude kažnjen za nešto otvoreniju igru, ali je Malešević sjajno intervenisao i sa gol linije klizećim startom spriječio Helsinki da duplira prednost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 00:17