Incident - utakmica Budućnost: Dečić / - OTVORI GALERIJU SLIKA/-FOTO: DEJAN PANIĆ
19/04/2024 u 15:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljaj: FSCG direktno podstiče ponašanje koje ne služi na čast ni državi ni sportu

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza, svojim odlukama, pokazala je da direktno podstiče ponašanje koje ne služi na čast ni državi, ni sportu uopšte, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Tuzi, Ljindona Đeljaja.

Navodi se da su izrečene kazne još jedna farsa u režiji Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore.

Komisija je juče odredila kazne za incidente tokom utakmice između fudbalera Dečića i Budućnosti, u 29. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige.

Kažnjeni Budućnost i Dečić

Sa ukupno deset hiljada kaznila je Budućnost zbog nereda koje je izazvala organizovana navijačka grupa Varvari i vrijeđanja protivnčkih igrača na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, kao i zabranom prisustva na četiri gostujuće utakmice.

Kažnjen je i Dečić sa 1.000 eura zbog slabe organizacije te utakmice.

Iz kabineta predsjednika Opštine Tuzi je saopšteno da su svi koji su bili na stadionu tog dana, kao i gledaoci koji su na televiziji pratili jednu od najvažnijih utakmica ove sezone, prisustvovali ponovnom ničim izazvanom izlivu divljaštva, mržnje i šovinizma.

- I umjesto da, nakon nekoliko sličnih skandala, FSCG decidirano pokaže nultu toleranciju na rasizam, što je i tendencija same UEFA-e kroz kampanju SAY NO TO RACISM, Disciplinska komisija je, svojim odlukama, pokazala da direktno podstiče ovakvo ponašanje, koje ne služi na čast ni državi ni sportu uopšte - stoji u saopštenju.

Navodi se da će predsjendik Opštine Tuzi inicirati razgovor sa Upravnim odborom kluba i koalicije na vlasti o mogućnosti da taj klub istupi iz lige.

- Umjesto aplauza za korektno ponašanje naših navijača i sportsku igru koju igrači pokazuju na terenu, FK Dečić je već nekoliko godina meta najprizemnijih nacionalističkih i šovinisitičkih napada - stoji u saopštenju.

Najavljeno je da će se obratiti Evropskoj i Svjetskoj fudbalskoj asocijaciji sa predlogom da suspenduju i preduzmu neophodne mjere prema Fudbalskom savezu zbog podrške rasizmu i šovinizmu, mržnji na nacionalnoj osnovi prema Albancima.

- To se u kontinuitetu manifestuje i koje FSCG ne kažnjava shodno disciplinskom pravilniku - saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Tuzi.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:47