Zoran Đurašković / -FOTO: DAN/ŽELJKO ŠAPURIć
14/08/2024 u 11:19 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đurašković: Bila je ovo ljetnja fudbalska bajka

Fudbaleri Mornara okončali su svoje učešće na međunarodnoj sceni

U revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, Barani su u Nikšiću odigrali 2:2 sa Pakšijem, pa je nakon poraza u prvom meču od 0:3 to bilo nedovoljno da se stigne do plej-ofa. Međutim, ono što su fudbaleri Mornara pokazali na evrosceni ovog ljeta zasluže sve čestitke i pohvale. Dvije pobjede, dva remija i dva poraza u šest odigranih mečeva potvrda su da je ovaj klub na pravom putu. Podigli su Barani značajno rejting crnogorskog klupskog fudbala, dostojno su reprezentovali svoj klub klub, grad i državu. Nakon svega, tim sa juga Crne Gore zaslužuje jedno veliko bravo!

Šef stručnnog štaba Zoran Đurašković je nakon susreta sa Mađarima pričao sa dosta emocija, ali je naglasio da je ostala žal zbog tog prvog susreta, u kojem su dva gola primili u debeloj nadoknadi vremena.

-Presrećan sam kako je ekipa igrala, zbog odnosa i ponašanja igrača na terenu. Imali smo mnogo nedaća, falila su nam četiri igrača, a dvojica su do pred samu utakmicu bila pod temperaturom… Pružiti ovakvu igru protiv vicešampiona i osvajača Kupa Mađarske najbolje govori kako smo igrali. Mislim da smo u u ovom revanšu bili mnogo bolji, napravili smo mnogo lijepih akcija, stvorili šansi… Kod 2:1 imali smo šansi i za treći gol i ko zna kako bi se onda završilo da smo uspjeli još jednom da zatresemo mrežu rivala. Nakon svega, ostao je žal zbog onoga što se u poslednjim minutama susreta dešavalo u Mađarskoj – istakao je Zoran Đurašković.

image
-FOTO: DAN/ŽELJKO ŠAPURIć

Ipak, ono što je Mornar napravio ovog ljeta u Evropi dugo će se prepričavati.

-Ovo je bila jedna ljetnja fudbalska bajka. Nadam se da će i ostali crnogorski klubovi i naradne godine na ovakav način reprezentovati crnogorski fudbal. S druge strane, ostao nam je još jedan predstavnik u Evropi, Dečić, kojem od srca želim da sjutra uveče pruži dobro igru, prođe Helsinki i izbori plasman u plej-of Lige konferencija – dodao je Đurašković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 00:15