Deklan Rajs nije želio da slavi pogodak / EPA-EFE-ADAM VAUGHAN
07/09/2024 u 20:28 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dva odbjegla sina matirala "svoju" Irsku

Engleska opravdala ulogu favorita u Dablinu

Da su makar neki drugi igrači bili strijelci, pa da se i poraz od ljutog neprijatelja lakše svari, ovako dva odbjegla sina - Deklan Rajs u 11. i Džek Griliš u 24. minutu potpisali su pobjedu Engleske nad Irskom u Dablinu u meču grupe 2 B divizije Lige nacija za dodatno razočarаnje domaćih navijača.

U mlađim kategorijama obojica su nosili dres Irske, pa će navijače Irske poraz još više da boli. Asovi Arsenala i Mančester sitija nisu imali milosti. Ništa im neće značiti ni to što se Rajs nije radovao, za razliku od Girliša koji proslavio pogodak sa navijačima "Gordog Albiona".

Uspješan debi je imao još jedan Irac, sada privremeni selektor Engleske Li Karsli.

U Tbilisiju, takođe u meču B divizije, ali u okviru grupe 1 nakon istorijskog debija na Euru Gruzija je očitala lekciju Češkoj (4:1), te pokazala da izrasta u ozbiljnu reprezentaciju. Golove za Gruziju postigli su Hviča Kvarachelija iz penala u 33.,  Giorgi Čakvetadze u 53, Žorž Mikautadze u 63. i Giorgi Kočorašvili u 66. minutu. Lukaš Kalvah u 80. minutu ublažio je poraz "knedlički". 

Identičnu pobjedu (4:1) na startu C Lige nacija ostvarila je Jermenija u Jerevanu nad Letonijom, dok su Farska Ostrva i Sjeverna Makedonija podijelile bodove na ravne časti (1:1).

Konačno, u najslаbijoj D diviziji Moldavija je u Čišinau prelišala Maltu sa 2:0.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 09:38