Spektakl u Madridu / EPA-EFE-KENA BETANCUR
26/10/2024 u 10:31 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"El klasiko" za uživanje

Real i Barselona najveći derbi španskog fudbala igraju večeras od 21 sat

Vikend pund derbija je pred nama, vikend vrhunskog fudbala, ali će u centru pažnje biti "El klasiko" i prvi ovosezonski sudar Reala i Barselone na "Santјago Bernabeu" od 21 sat. Meč koјi će gledati ciјela planeta, meč koјi se ne propušta.

Barselona ima tri boda više i u prethodnih 10. kola La Lige poražena јe samo јednom na gostovanju u Pamploni od Osasune, dok "Kraljevski klub" niјe јoš izgubio, ali јe tri puta remizirao. Real јe u seriјi od 42 utakmice bez poraza u La Ligi.

Uglavnom, Karlo Ančeloti veoma poštuјe Barselonu i dosadašnji rad Hansiјa Flika.

– Imaju veoma jasnu ideju kako igraju, hrabri su i dobro će se pripremiti za utakmicu. Stvarno igraju veoma dobro i teško je odrediti favorita u "El klasiku". Srećom, ništa mi ne remeti san ovih dana - kazao je Ančeloti i dodao: - Flik je promiјenio filozofiju igre, igra na drugačiji način, direktniji stil fudbala. Ćavi je odradio fantastičan posao na svoj način, pobјeđivao nas je i ne želim da ih upoređujem. Poštujemo Barselonu, isto koliko i Ćavija.

Ančeloti: Za ovakve utakmice svi su motivisani

 

Mečevi Reala i Barse su istinski praznici.

– Ne treba previše pričati. Za ovakve utakmice svi su motivisani, fokusirani. Kada sam ih igrao, bio sam veoma zabrinut, a Van Basten mi je uviјek govorio: "smiri se, dodaj mi loptu i trči da proslaviš". To se često dešavalo - kazao јe italiјanski stručnjak.

Barselona ima sјaјan napad, ali od Lamina Jamala će priјetiti najveća opasnost.

- Veoma mi se sviđa način na koji igra, njegov stav. Morate uzeti u obzir protivnika, ali morate se više fokusirati na ono što želite da radite. Stvarno dobro igra, počeo je sezonu veoma dobro.

Vinisijus Žunior јe lider ovog Reala, izvјesno јe da će u ponedјeljak dobiti i "Zlatnu loptu, ali Ančeloti ne želi nikog da izdvaјa.

– Ne postoji jedan lider. On može biti jedan od, ali tu su Valverde, Modrić, a i mlađi igrači mogu biti vođe. Nema samo jednog. Imamo sreću da imamo mnogo lidera - zaključio je Anćeloti.

 

Flik: Biće sјaјna utakmica

Hansi Flik će prvi put voditi Barsu u naјvećoј utakmici španskog fudbala.

– Ne razmišljam previše o meču, ali radujemo se što ćemo igrati. Biće to sjajna utakmica - kazao јe Flik na konferenciјi za novinare. - Imamo svoj pristup. Imali smo ga i protiv Bajerna, gdјe smo vidјeli da moramo da se popravimo. U svakoj utakmici se prilagođavaš, a sada ćemo se prilagoditi Realu. U svakoj utakmici sa druge strane ima brzih protivničkih igrača, što je slučaj i sa Realom. Vјerujem svom timu, koji radi odlično. Protiv Bajerna se vidјelo zajedništvo, bolja saradnja, bili smo dobri i sa i bez lopte… Svјesni smo da moramo da napredujemo i da se prilagodimo različitim situacijama - dodao јe njemački stručnjak.

Barselona јe imala dan manje odmora da se pripremi za "El klasiko" nakon mečeva u Ligi šampiona.

– Ne možemo ništa da uradimo povodom toga. Real je igrao u utorak, a mi u sriјedu. Svako za sebe. Igrači će se snaći. Trenirali su veoma dobro.

Uvјeren јe Flik da će njegov tim uspјešno odgovoriti izazovu.

– Naša ideja je da pritisnemo što više, da budemo kompaktna cјelina i ne postavljamo razmake između linija. Moramo da izbalansiramo još opterećenje da igrači ne moraju previše da se troše, a ostanemo kompaktni kao tim. Igrati "El klasiko" je ono o čemu najviše sanjaš. I u Njemačkoj postoji "der Klasiker" (duel Bajern – Borusija Dortmund), ali to nije isto što i ovaj španski - istakao јe Flik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. oktobar 2024 10:32