Srbija na velikom ispitu / EPA-EFE-ANDREJ CUKIC
15/10/2024 u 11:35 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Španija favorit protiv Srbije u Kordobi, Hrvatska u Varšavi traži trijumf za četvrtfinale

"Orlovi" će pokušati da naprave novo iznenađenje

Oktobarski prozor Lige nacija završava se večeras sa osam utakmica, a najveću pažnju privlače dueli u najjačoj A diviziji - Španija će u Kordobi dočekati Srbiju, dok će Poljska u Varšavi odmjeriti snage sa Hrvatskom.

Aktulni prvak Evrope, Španija je u septembru u Beogradu naišla na veliki otpor Srbije i morala se zadovoljiti samo bodom, ali je onda vezala dvije pobjede protiv Švajcarske i Danske i lider je grupe 4.

Ima selektor De la Fuente mnogo problema, iz šampionskog tima sa Eura večeras neće biti Rodrija, Nika Vilijamsa, Lamina Jamala, Danija Olma, Danija Karvahala, Robina Le Normana, Ferana Toresa, Jeremija Pina..., ali ima i sjajne zamjene i Španiji pripada uloga favorita. Mada, De la Fuente poziva na oprez.

- Biće teška utakmica, jer je Srbiji potreban dobar rezultat. Svi njihovi igrači igraju u velikim evropskim ligama i već smo mogli da se uverimo u njihov kvalitet. Srbija nema nikakve veze sa Danskom. To je tim koji mnogo trči i igra na kontranapade, zato moramo da budemo pametni i da se mnogo žrtvujemo. Nema malih ili slabih protivnika u ovom takmičenju, sve utakmice zahtijevaju da budete najbolji što možete - poručio je De la Fuente.

U borbi za jedno od prva dva mjesta u grupi 4 ostala je i Srbija trijumfom nad Švajcarskom u Leskovcu, pa protiv prvaka Evrope ima priliku da još jednom pokaže kvalitet i da pokuša da napravi novo izneneđenje.

- Ne znam da li nas očekuje slična ili ista utakmica kao u Beogradu. To zavisi od terena, od mnogo faktora, ali može da se igra i drugačije, u drugom sistemu, sa drugim zamislima - rekao je selektor Srbije Dragan Stojković.

Važnu utakmicu igra i Hrvatska protiv Poljske, a ukoliko "vatreni" slave osigurali bi plasman u četvrtfinale dva kola prije kraja u grupi 1, zajedno sa Portugalijom.

- Za nas i Poljsku to je najvažnija utakmica. Za nas je to prva meč lopta, za Poljsku prilika da se vrati nakon dva poraza. Očekujem tešku utakmicu. Poljska će nas napasti, tražiti šansu. Naš cilj mora da zaustavimo napad Poljske, posebno Levandovskog, da imamo veći posjed lopte i da budemo bolji nego protiv Škotske. Neće biti lako, moramo biti spremni na atmosferu, ali vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat - rekao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

Poljaci žele da prekinu niz od dva poraza, žele da se Hrvatskoj revanširaju Hrvatskoj za minimalan poraz u Osijeku.

- Odmah nakon Portugala smo se okrenuli ovoj utakmici koja nije važna samo za nas već je ključna za plasman u Ligi nacija - rekao je vezista Intera Pjotr Zjelinski. - Vjerujem da ćemo pobijediti. Učinićemo sve da se to dogodi. Imamo kvalitet, imamo dobre igrače. Igramo kod kuće i moramo nametnuti svoj stil igre - dodao je Zjelinski.

 

Parovi 4. kola (večeras)

A DIVIZIJA

Grupa 1

Poljska - Hrvatska (20.45)

Škotska - Portugalija (20.45)

Grupa 4

Španija - Srbija (20.45)

Švajcarska - Danska (20.45)

C DIVIZIJA

Grupa 2

Kosovo - Kipar (20.45)

Litvanija - Rumunija (20.45)

Grupa 3

Bjelorusija - Luksemburg (20.45)

Sjeverna Irska - Bugarska (20.45)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. oktobar 2024 11:36