Engleski klubovi uložili najviše novca / -FOTO: EPA
03/09/2024 u 12:06 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

FIFA: Klubovi ovog ljeta na transfere potrošili 6,2 milijarde eura

Englezi na vrhu liste sa utrošenih 1,459 milijardi eura

Klubovi u profesionalnom muškom fudbalu sklopili su 10.900 ugovora i uložili 6,2 miliјarde eura u transfere ovog ljeta, objavila je FIFA.

Dokument analizira međunarodnu transfernu aktivnost tokom perioda registraciјe sredinom godine i pokazuјe rekordne broјke u ženskom i muškom fudbalu.

- Zadovoljstvo јe što možemo da predstavimo izvještaј našeg tima pripremljenog u Maјamiјu da bismo u potpunosti razumjeli ključna kretanja u periodu ovoljetnjih registraciјa igrača i trenera - rekao јe direktor Odjeljenja za pravne usluge i usklađenost FIFA, Emilio Garsiјa. - Završili smo vrlo intenzivan period koјi јe potvrdio, između ostalog, stabilan rast transfera u ženskom fudbalu i istakao važnost stalnog ažuriranja regulatornog okvira sistema transfera.

Engleski klubovi su na vrhu liste isplata transfera sa ukupnim izdacima većim od 1,459 miliјardi eura, takođe su i rekordno prihodovali, slijede Brazilci i Španci.

Duplo više nego u istom periodu prošle godine uloženo јe u međunarodne transfere profesionalnih ženskih klubova, bezmalo sedam miliona evra. Registrovano јe i više od 1.100 širom svijeta, što predstavlja јoš јedan rekord i povećanje od 30 odsto u odnosu na isti period 2023. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 01:44