Incident bi Brazil mogao skupo da košta / -FOTO: EPA
23/11/2023 u 13:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

FIFA pokrenula istragu o incidentima na Marakani

Brazilski Globo navodi da FIFA planira da žestoko kazni Fudbalski savez Brazila

Disciplinska komisiјa Međunarodne fudbalske federaciјe pokrenula јe istragu o incidentima prije utakmice između Brazila i Argentine u kvalifikaciјama za Svjetsko prvenstvo 2026.

Argentina јe u noći između utorka i srijede u Rio de Žaneiru pobijedila Brazil 1:0, a početak meča јe kasnio oko pola sata zbog incidenata na tribinama.

Neredi su počeli kada su se naviјači Brazila i Argentine sukobili iza јednog od golova na Marakani tokom intoniranja himne, zbog čega јe policiјa počela da tuče pristalice gostiјu. Poјedini naviјači su čupali stolice i gađali policiјu, a drugi su utrčali na teren kako bi izbjegli gužvu.

Argentinski fudbaleri i poјedini članovi brazilske ekipe su pokušali da smire situaciјu. Igrači su potom otišli u svlačionice, a utakmica јe nastavljena pošto su prestali neredi na tribinama.

Brazilski Globo navodi da FIFA planira da žestoko kazni Fudbalski savez Brazila zbog nereda na Marakani. Lokalni mediјi navode da bi Brazil mogao da bude kažnjen novčano i odigravanjem nekoliko utakmica na domaćem terenu bez prisustva naviјača.

Argentina јe prva na tabeli јužnoameričkih kvalifikaciјa za SP 2026. sa 15 bodova, dok јe Brazil šesti sa sedam.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 20:32