Са меча Бразил-Аргентина / - Фото: Твитер
07/09/2021 u 09:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ФИФА покренула поступак због прекида меча Бразил-Аргентина

Свјетска фудбалска федерација (ФИФА) покренула је поступак због прекида утакмице Бразила и Аргентине у склопу квалификација за Свјетско првенство 2022. у Катару

ФИФА је навела да жали због „сцена које су претходиле прекиду” утакмице, што је „спречило милионе навијача да уживају у утакмици између двије велике фудбалске репрезентације”.

- Први званични извјештаји о утакмици послати су Фифи. Ове информације анализираће надлежна дисциплинска тијела и одлука ће бити донијета у догледно вријеме - наводи се у саопштењу, преноси Журнал.

На опште запрепашћење свих, само неколико минута после почетка утакмице у Сао Паолу у недјељу, представници бразилских здравствених власти (Анвиса) и федералне полиције ушли су на терен и прекинули меч.

Анвиса је оптужила четворицу играча Аргентине да су навели „лажне податке” у обрасцу за улазак у Бразил јер нису пријавили да долазе из Велике Британије чиме су избегли двонедјељни карантин.

Фудбалери Астон Виле Емилијано Мартинес и Емилијано Буендија и двојац Тотенхема Ђовани Ло Селсо и Кристијан Ромеро дошли су да играју за репрезентацију Аргентине упркос томе што Премијер лига није жељела да их пусти да се одазову, пошто их по повратку у Велику Британију чека обавезни карантин од 10 дана у хотелу. На терену, када је меч прекинут, били су Мартинес, Ромеро и Ло Селсо.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 13:27