Жилберто Силва и Дејан Савићевић са ФИФА трофејом / - Фото: ФСЦГ
19/05/2022 u 16:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ФИФА трофеј први пут у историји стигао у Подгорицу

Оригинални Трофеj ФИФА Свjетског првенства стигао jе, по први пут у историjи црногорског фудбала, у Подгорицу

Тако jе Црна Гора постала jедна од 51 фудбалске нациjе коjе су дио пете Турнеjе Трофеjа, а коjу представља Кока-Кола, званични спонзор догађаjа.

Долазак Трофеjа заjедно са Амбасадором Турнеjе Трофеjа Жилбертом Силвом обиљежен jе догађаjем у Кући фудбала у Подгорици, гдjе jе свечано и представљен. 

Наглашаваjући значаj оваквог догађаjа за црногорску фудбалску сцену, предсjедник Фудбалског савеза Црне Горе Деjан Савићевић поздравио jе долазак Трофеjа ФИФА Свjетског првенства у Кућу фудбала.

- Долазак наjзначаниjег пехара у свиjету фудбала, Трофеjа ФИФА Свjетског првенства намиjењеног побjеднику Свjетског првенства, права jе прилика за окупљање свих љубитеља фудбала и промовисање наjважниjих вриjедности коjе ова магична игра носи са собом. Трофеj ФИФА Свjетског првенства нас подсjећа на све велике маjсторе – од Хозе Насазиjа преко Пелеа, Франца Бекенбауера, Марадоне, Зидана, Луиза Назариа да Лиме Роналда, Пирла, Иниjесте па до Килиjана Мбапеа и данашњег госта Жилберта Силве, коjи су своjим играма доприниjели да нjихове земље буду уписане златним словима у историjу фудбала и учинили да се велики броj дjечака заљуби у ову магичну игру - казао jе Савићевић на конференциjи за новинаре.

Он вjеруjе да ће Трофеj ФИФА Свjетског првенства бити инспирациjа дjечацима у Црноj Гори да кроз предан и напоран рад остваре пун потенциjал и дођу у прилику да се са националним тимом боре за наслов наjбољег на свиjету.

Као дио глобалне турнеjе - FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola, у нашу земљу стигао jе у пратњи Амбасадора Турнеjе Трофеjа, Жилберта Силве коjи се захвалио на добродошлици у Црну Гору.

- Када путуjем често размишљам о броjним утакмицама и времену када сам био диjете и почео да играм фудбал. За мене jе путовање са Трофеjем ФИФА Свjетског првенства велики сан jош од дjетињства. Сигуран сам да ће ово искуство коjе Кока-Кола диjели са љубитељима фудбала инспирисати и нове генерациjе да и они jедног дана подигну Оргининални ФИФА Трофеj и испуне своj сан, рекао jе Силва.

Као дугогодишњи партнер Фифе, Кока-Кола кроз FIFA World Cup™ Trophy Tour пружа прилику хиљадама навиjача широм свиjета да искусе праву магиjу фудбала.

- Баш као што Цоца-Цола брендови подстичу на повезиванjе, диjељење тренутака, радост, залагање за универзалне вриjедности, управо и FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola доноси магиjу повезивања и диjељења исте фудбалске страсти. Поносан сам што jе Црна Гора међу првим земљама на овогодишњоj Турнеjи Трофеjа, али и што jе оригинални ФИФА Трофеj по први пут у Црноj Гори - рекао jе Никола Трипковић, представник Кока-Кола система у Црноj Гори. 

Љубитељи фудбала добили су jединствену прилику да данас од 17 часова у Кући фудбала буду дио невjероватног искуства FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 23:22