Filipović i Pepđonović / - FOTO: DEJAN PANIć, DAN
21/10/2024 u 14:56 h
Dejan Panić, Davor KatićDejan Panić, Davor Katić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Filipović: Predivni susreti na Mundijalu prijateljstva; Pepđonović: Hvala Danu i svima koji su pružili podršku

Prvi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Zoran Filipović prvi put je na Mundijalu prijateljstva i, kako kaže za "Dan", prezadovoljan je organizacijom i idejom da se ovo organizuje.

 

- Predivni su susreti. Prvi put sam uspio, poslije trećeg poziva, da dođem - kaže Filipović.


Drago mu je što je vidio ljude koje dugo nije vidio i nada se da će se ovo nastaviti i narednih godina.

– Ovaj događaj je fenomenalnno organizovan, svaka čast organizatoru. Susrećeš se sa svim sportistima, s drugovima za cio život. Jer sport je jedna stvar koja spaja I to drugarstvo I prijateljstvo se nikada ne zaboravlja i održava se – kaže Filipović.

Kaže da ga je ovaj dolazak vratio u mladost, djetinjstvo, matene i u prve igračke dane. Filipović se sada posvetio porodici I kaže da živi sa manje stresa, adrenalina.

– Moji su korijeni iz Crne Gore. Imam kuću tu u Bjelopavlićima, gdje sam napravio kuću na pradjedovini i tu ljeti boravim po dva i po mjeseca – kaže Filipović.

Pavle Pepđonović, tvorac ove manifestacije rekao je da je prezadovoljan odzivom, zahvalio se i Danu, koji je od samog starta sve pratio. Takođe zahvalio se svim građanima Ulcinja i Crne Gore na saradnji, bezrezervnoj podršci.

- Hvala vašoj kući i svim medijima, jer smo od prvog dana dobili podršku. Ovo je građanska ideja - istakao on i dodao da ne postoji u Ulcinju onaj ko se nije samoinicijativno javio da pruži poršku.

Naveo je da je i dijaspora pružila podršku. O samoj manifestaciji je rekao da je izazvala emocije i suze kod mnogih.

- Ja nisam toliko elokventan da ovo opišem. Mene je bilo strah samo u određenoj fazi, prije 15 dana, od silne te emocije i ljubavi da ne poludim - naglasio je Pepđonović.

 

Goran Đukanović, prvi kapiten cnogorske  reprezentacije, nekadašnji reprezentativac SCG, kazao je između ostalog da se sa čašću odzaivaju ovom projektu i da su poslali poruku jedinstva.

- Da svi narodi i narodnosti mogu da žive zajedno, da se bave sportom i homogeno djeluju i šalju poruku mira -  istakao je on.

Dodao je da su se na ovom događaju probudile uspomene i emocije koje teško da se mogu opisati. Govorio je i o situaciji u crnogorskom rukometu.

-Ako neko želi najbolje crnogorskom sportu, posebno rukometu, to smo mi - naglasio je on.

Žarko Paspalj, legendarni košarkaš, reprezentativac Jugoslavije, igrač Budućnosti, Partizana i Olimpijkosa kazao je, između osalog, da je ovaj događaj veliko oduševljenje.

- Generalno, konceptualno, želja, entuzijazam, sve je na nivou -  istakao je on i na pitanje novinara rekao da ga nervira nepoštovanje velike države.

Dodao je da ne može da se porekne stotine medalja oko vrata.

Dževad Prekazi, nekadašnji fudbaler Partizana i Galatasaraja, kazao je između ostalog da ne gleda jugoslovenski fudbal, ali da prati samo rezultate.

- Najviše volim da gledam argentinski fudbal - dodao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. oktobar 2024 18:30